Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem tudjuk kiirtani a...

Miért nem tudjuk kiirtani a bolhákat?

Figyelt kérdés
A cicám nagyjából 1 hónapja bolhás, már többször befújtuk őt és a házat Neostomosannal, de még mindig találkozunk néha bolhával, és rajta is látjuk, hogy nagyjából 12 órát egy napból vakarózással tölt, meg azzal, hogy rágcsálja a szőrét, és rángatja magán a bőrt. Aludni sem tud nyugodtan. Mit tudunk még csinálni?
2012. nov. 17. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Elmész állatorvoshoz vagy állatpatikába és veszel frontline kombot vagy hasonló cseppet a cicára,azt rárakod és mellette újra fertőtleníted a házat egy kiadós porszívózás után és eltűnnek a bolhák.
2012. nov. 17. 13:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Amellett, amit az előző írt: a fekhelyét is kezeljétek bolhairtó szerrel, vagy cseréljétek le.
2012. nov. 17. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Az, hogy befújjátok Neostomosannal, semmit nem ér. Az egész állatot meg kell vele alaposan mosni. 1 ampulla/1 liter víz. (szerintem 1 cicára elég 1 liter) Állítsátok lavórba, és pohárral locsolgassátok rá az oldatot legalább 10-15 percig, utána szárítsátok meg. Leöblíteni nem kell! (és kellemes, meleg vízzel csináljátok)

Az egész lakást, fekhelyét, kanapékat, sarkokat porszívózzátok át nagyon alaposan.

A cica fürdetését pedig 5 nap múlva ismételjétek meg ugyanúgy Neostomosannal, ahogy fönt leírtam.

Azért kell megismételni, mert ha van benne bolha, az lerakja a petéit, és 5 nap múlva ki is kelnek, tehát ezért nem lehet 1 alkalommal kiírtani.

Tudom, hogy cicát nem könnyű megfürdetni, de kérj meg valakit, hogy segítsen. Ha nagyon utálja a vizet, akkor vegyetek kesztyűt, mert karmolni fog.

2012. nov. 17. 13:42
 4/8 anonim válasza:
Ahogyan az előttem lévő írta! Annyit hozzátennék még, hogy utána 1 héttel alkalmazzatok spot ont (pl: Frontline combo), hogy ne is akarjanak visszatérni!
2012. nov. 17. 13:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Majd megpróbáljuk a fürdetést, de 15 percet biztos, hogy nem fog kibírni... Az 1-2 perces fújkálásba is belebetegszik teljesen. Nincs konkrét fekhelye, bárhol alhat, ahol csak szeretne, ezért fújtunk be mindent a lakásban.
2012. nov. 17. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor kérjetek neki a dokitól valami enyhe nyugtatót.
2012. nov. 17. 15:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Persze, egy fürdetés miatt... Biztos adna is a doki.
2012. nov. 17. 20:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor ne nyugtatót adjon, hanem tippet, hogy mit lehet tenni. Csak mert a macskád most eléggé szenved...
2012. nov. 17. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!