Hallottatok a Romaniaban elterjedt Birmaneza fajtarol?
Itt,Romaniaban nagyon el van terjedve.En Birmant akartam venni es mikor megerkezett az email a kepekkel,rajottem hogy nemis Birman a kiscicus hanem Birmaneza.
Mi a velemenyetek errol a fajtarol?
Kepek:
[link] kepen lathato 1 sziami,1 birmaneza es 1 hazicica)
ezek a képek engem nagyon emlékeztetnek a himalayan persian cat-re, vagyis a himalájai perzsára :)
bár rövidebbnek tűnik a szőrzet...de akkor is annak mondanám így hirtelen mert a birman máshogy néz ki, annak fehér zoknija van de a képeken látható macskákon nem látom a zoknit... ez a szín nagyon jellegzetes és csak a sziámikon és a himalájai perzsákon (amit annak idején a perzsák és a sziámik keresztezésével tenyésztettek ki ugyebár) látni hasonlót a birman-nak fehér zoknija van a mancson (standard szerint) és a rajzolata is máshogy néz ki ugyebár :).
ezek a macskák a képen vagy selejtes sziámik lehetnek (hibridek mert ugye a sziáminak nincs hosszú szőre) vagy selejtes himalájai perzsák (mert rövidebb a bundájuk).
ilyen fajta szerintem nem létezik hivatalosan, mert egyik komoly szervezet listáján sem szerepeltetik...és ami azt illeti román oldalakon kívül mást ki se dobott google :)
Igen,ahogy mondtam Romaniaban talalhato macskak...sehol sincs elismerve fajtakent a birmaneza...
Romaniaban sincsenek ilyen "fajta" tenyesztok,csak szaporitsak oket es penzert adjak el oket :-( es persze pedigree'juk sincs...
hát sajna ez van :) itthon is van mindenféle fajta kitalált kutya/cicus fajta...
lásd pl az extramini yorki-t :D sokan gondolják, hogy ez külön kutyafajta a yorkin belül :D vicces :D
de az a yorki legalabb hasonlit a yorkihoz...csak sokkal kisebb:)
naa hat ez van...valamivel kell hulyitsek a nepet a romanok is...
de mikor latom hogy vannak akik annyi penzt kiadnak egy macskaert es azt hiszik hogy fajtatiszta macsekjuk van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!