Itt az oldalon azt olvasom, hogy konzervet is jó adni a cicáknak száraz táppal, amit összegyűjtöttem információkat, az a konzervet, alutasakosat nem ajánlja?
Nem nagyon tudtam megérteni a kérdést..
Viszont rossz infokat gyűjtöttél ugyanis a pennys táp nagyon nem jó..
Menj el egy állatorvoshoz(elvileg úgyis jársz)aki elmondja,hogy mik a jók,mit kéne kapni,de ez itt már annyiszor le lett írva..Pennybe és hasonló multikba nem is lehet minőségi eledeleket vásárolni.
Pontosan mi a kérdés?Egyébként jó úgy ha száraztápot és konzervet adsz.Néha ki lehet egészíteni nyers,vagy főtt hússal,esetleg olcsó kenőmájassal/párizsival.Én legalábbis így szoktam.
A Pennys táp nem túl jó minőség.Hasonló árban lehet kapni jobb minőségű,középkategóriás tápokat is.Pl. Josera JosiCat.
Elég bonyolult a kérdés!
Én Royal Canint adok, és mindennap egy teáskanál/macska Schesirt, vagy Applaws konzerves, vagy alutasakos kiszerelésben.
Magyarországon az az elterjedt-és sajnos állatorvosok által hirdetett- tévhit, hogy a száraztápnál nincs jobb.. Az amerikai, német oldalakon pedig megkövezik azt a cicatartót, aki száraztáppal etet. Második válaszoló nagyon jól leírta, miért van szüksége a cicáknak a húsra/konzervre.
Persze csak a jó minőségű konzervről, tasakosról beszélünk: gabonamentes, cukormentes, tartósítószer-mentes és min 60% hús(nem elsősorban állati melléktermék) van benne. Legyünk őszinték: abban van elég vitamin, nem neked kell méregetni, miből, mennyi az elegendő a cica számára-kényelmesebb a gazdinak.
A legnagyobb probléma ált. a cicák húgyúti és vesekövesedése. Ezt pedig (nem mindig) a leginkább azzal lehet megelőzni, ha eleget iszik. A száraz kaja nemcsak ezért nem jó kizárólag, hanem a fogakat is rombolja-közte maradnak a morzsák, szemcsék-és ők nem mosnak fogat...
(az én maine coonom sem hajlandó mást enni, mint szárazat, kínlódom is vele..)Ezért is jó pl a nyers marhahús pl, mert azt rágva, tisztul a fog, erősödik az állkapocs.
Kérlek ne adj mesterséges vitamint a cicáknak, mert azok a legnagyobb rákkeltők!!! Természetes zöldség(az főzve,pürésítve),gyümölcs és a taurin miatt a szív, belsőségek(de ez ritkán).Natúr joghurt, sajt, túró mehetnek még.
Amúgy meg teljesen jól csinálod szerintem;de csak minőségi szárazat adj, hogy ne legyen akkora a különbség az eredeti hús és az között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!