Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Itt az oldalon azt olvasom,...

Papp-Farmosi Csilla kérdése:

Itt az oldalon azt olvasom, hogy konzervet is jó adni a cicáknak száraz táppal, amit összegyűjtöttem információkat, az a konzervet, alutasakosat nem ajánlja?

Figyelt kérdés
A cica étrendről, amit összegyűjtöttem információkat, a mesterséges száraz táp nem elegendő, a konzerves meg különösen nem jó. Száraz táp, máj (/szárnyas/a penny-ben 1kg 500, -Ft), csirke, pulyka, hal, rizzsel keverve. Az első év nagyon fontos a macska csontozata, izomzata kialakulása miatt. Mellé egy tubusos vitamint adok, amit szívesen lenyalogatnak az ujjamról.

2012. nov. 7. 13:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem nagyon tudtam megérteni a kérdést..

Viszont rossz infokat gyűjtöttél ugyanis a pennys táp nagyon nem jó..

Menj el egy állatorvoshoz(elvileg úgyis jársz)aki elmondja,hogy mik a jók,mit kéne kapni,de ez itt már annyiszor le lett írva..Pennybe és hasonló multikba nem is lehet minőségi eledeleket vásárolni.

2012. nov. 7. 13:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Pontosan mi a kérdés?Egyébként jó úgy ha száraztápot és konzervet adsz.Néha ki lehet egészíteni nyers,vagy főtt hússal,esetleg olcsó kenőmájassal/párizsival.Én legalábbis így szoktam.

A Pennys táp nem túl jó minőség.Hasonló árban lehet kapni jobb minőségű,középkategóriás tápokat is.Pl. Josera JosiCat.

2012. nov. 7. 13:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Én sem értem a kérdést. A macskáknak kell konzerv mert a kutyákkal ellentétben a természetben nem isznak, mert az áldozat vére és egyéb nedvei a folyadékforrásuk. Így a macskák utálnak inni. A konzerv 80%-a víz. A száraztáp nagyon száraz, így nem vesz magához elég vizet, még ha iszik akkor sem :( A húsfélék adása jó, de májat pl csak ritkán kaphat. Nem tudom mire akarsz konkrétan kilyukadni, de ahogy most etetsz az elvileg jó, mert nem pennys szárazat adsz neki hanem ott veszed a májat, ugye? :) Elvileg ha csak húsféléket kap az neki a legjobb, csak ügyesen kell összeválogatni.
2012. nov. 7. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:
A májat veszi a Pennyibe 500 ft/kg-ért nem a tápot
2012. nov. 7. 13:59
 5/7 Vicuska87 ***** válasza:

Elég bonyolult a kérdés!

Én Royal Canint adok, és mindennap egy teáskanál/macska Schesirt, vagy Applaws konzerves, vagy alutasakos kiszerelésben.

2012. nov. 7. 15:51
 6/7 Maxitabi ***** válasza:

Magyarországon az az elterjedt-és sajnos állatorvosok által hirdetett- tévhit, hogy a száraztápnál nincs jobb.. Az amerikai, német oldalakon pedig megkövezik azt a cicatartót, aki száraztáppal etet. Második válaszoló nagyon jól leírta, miért van szüksége a cicáknak a húsra/konzervre.

Persze csak a jó minőségű konzervről, tasakosról beszélünk: gabonamentes, cukormentes, tartósítószer-mentes és min 60% hús(nem elsősorban állati melléktermék) van benne. Legyünk őszinték: abban van elég vitamin, nem neked kell méregetni, miből, mennyi az elegendő a cica számára-kényelmesebb a gazdinak.

A legnagyobb probléma ált. a cicák húgyúti és vesekövesedése. Ezt pedig (nem mindig) a leginkább azzal lehet megelőzni, ha eleget iszik. A száraz kaja nemcsak ezért nem jó kizárólag, hanem a fogakat is rombolja-közte maradnak a morzsák, szemcsék-és ők nem mosnak fogat...

(az én maine coonom sem hajlandó mást enni, mint szárazat, kínlódom is vele..)Ezért is jó pl a nyers marhahús pl, mert azt rágva, tisztul a fog, erősödik az állkapocs.

Kérlek ne adj mesterséges vitamint a cicáknak, mert azok a legnagyobb rákkeltők!!! Természetes zöldség(az főzve,pürésítve),gyümölcs és a taurin miatt a szív, belsőségek(de ez ritkán).Natúr joghurt, sajt, túró mehetnek még.

Amúgy meg teljesen jól csinálod szerintem;de csak minőségi szárazat adj, hogy ne legyen akkora a különbség az eredeti hús és az között...

2012. nov. 8. 13:13
 7/7 Maxitabi ***** válasza:
Bocsi, harmadik válaszoló írta le!!
2012. nov. 8. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!