Cica etetési dilemma?
Sziasztok!
Most jöttem az állatorvostól, az egyik cicámat vittem oltásra, és mondta a doki, hogy jó lenne kicsit lefogyasztani, mert van rajta felesleg. Mondta, hogy van erre táp, ami nagyon jó és 2-3 hónap alatt fogyaszt (tehát nem gyorsan, így nem viseli meg a szervezetét). Viszont ehhez csak azt kellene ennie.
Én jelenleg úgy etetem őket, hogy reggel és este konzervet kapnak és napközben kint van nekik a száraz (royal canin). Úgy gondoltam eddig, hogy nekik sem jó, ha folyton ugyanazt és csak szárazat esznek, szerettem volna változatossá tenni nekik az étrendjüket. De az orvos azt mondta, hogy a konzerv kaják olyanok, mint nekünk a mekis kaja. Igaz, hogy 80%-a víz, de ami benne van, az rossz minőségű.
Úgyhogy most azt kellene csinálni, hogy csak azt a tápot kapja az a cicám. Viszont pont ő az, aki nagyon szereti a konzervet, minden reggel és este nagyon várja. És most tudom, hogy meg fog érte szakadni a szívem, hogy nem adhatok neki. Persze tudom azt is, hogy Neki így lenne a jó, mert ez az egészséges. Most igazából csak azért írtam ide, hogy hátha van itt olyan, aki szintén csak jó minőségű szárazzal eteti a cicáját, semmi mással és az megnyugtathatna, hogy a cicája nem hiányol mást...
Megrövidíti a túlsúly az életüket, éppen úgy, mint nálunk, embereknél is. Az enyém is jókedvű, sokat rohangál meg minden, de ettől még nem jó, hogy rajta van + 1 kg.
Milyen márkájú a jobb minőségű konzerv?
Nálunk 2 cica van. Egésznap előttük van a royal canin száraz.
Reggel kapnak egy teáskanálnyi Schesir konzervet (prémium).
Egyik sincs elhízva, a nagy 27 hónapos és 4.5 kg, a kicsi 6.5 hónapos, és 2.2 kg.
Feltétlenül jó minőségű konzerv, vagy színhús legyen, de szerintem csak csökkentsd az adagját -nem hiszek a light és hasonló tápokban...
Inkább gabonamentes legyen nekik a száraz, az szépen szálkásít, mert nincs benne felesleges szénhidrát.. (Tőlünk nyugatra megkövezik azt a macskatulajdonost, aki száraztáppal etet, mert nem jó!! A cicák a kajával veszik magukhoz a szükséges nedvességet, keveset isznak alapból, ezért nem jó a csak száraz!!!! Elvileg csak konzervet "szabadna" adni nekik!!!)
Jó konzerv/tasakos: shesir,applaws, miamor, landfleisch, grau, porta 21
Tilos benne: gabona, kukorica, cukor (fruktóz,karamell, répaszelet stb )és állati melléktermék, színezék, ízfokozó és mesterséges adalékanyagok -E-k.
(az aldis shah konzerv egy kicsit gyengébb csak-60% hús, az is mehet, ha nincs cukor és gabona benne-nem emlékszem..)
Nekem mindkét cicám húgyköves, ezért csak gyógytápot ehetnek, abból is csak szárazat kapnak.
Eleinte még ment a hiszti a nedves tápért, de kb egy hét múlva már megszokták és nem hisztiztek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!