Hol lehet kiscicát találni?
Hát ez elég h.lye kérdés, már ne is haragudj!
Menj el menhelyre, és keress ott, ha cicát szeretnél tartani!
Nem ,hanem csak akkor engedik meg hogy legyen macskánk.
Egyébként miért lennék fogyatékos? :S Ez meg honnan jött?
Annak a válaszadónak aki a szezon-témát megpendítette : Az év minden hónapjában születhetnek kiscicák, és biztosítalak hogy születnek is (sajnos vagy hál' istennek, attól függ hogy van-e otthona a cicának).
Nézd meg a menhelyek honlapjait, rengeteg kiscica van most pár hetes, illetve pár hónapos is. Tenyésztőknél is vannak most almok, szóval nem mondanám hogy nincs "szezon", egész évben szezon van.
A kérdezőnek; ha még nem vagy 18 éves akkor nem tudsz menhelyről örökbe fogadni, így vagy rábeszéled a szüleidet arra, vagy pedig vársz amíg idősebb leszel.
Természetesen kiscicák születnek egész évben, de télen lényegesen kevesebb. Ilyenkor én sem látok már az utcán piciket. Az igazi szezon nyáron van:
Nem csak ez az oka, hanem:
"A macska szezonálisan poliösztrusos állat. Ez azt jelenti, hogy van egy szexuálisan aktív időszak, ami a tél végétől őszig tart, és ez idő alatt több szexuális ciklus követi egymást. A legaktívabb időszak februártól április közepéig tart. Szeptembertől januárig rendszerint egy nyugalmi időszak következik. Mivel az ivari aktivitást leginkább a fény mennyisége befolyásolja, így lakásban tartott macskáknál gyakori, hogy egész évben ivari aktivitást mutatnak."
(Forrás: [link] )
Elbeszélünk egymás mellett. Szerintem is valamivel kevesebb születik télen, mivel alapból a vadon élő macskák úgy vannak "beállítva" hogy nyárra legyenek pici kölykeik, tehát tavasszal tüzeljenek, így a legnagyobb az esély a kölykeiknek a túlélésre.
Annyit mondtam csak hogy mindig van kiscica és hogy nem szezonális a dolog szigorúan, ha valaki december közepén szeretne kiscicát, az is teljesen megoldható :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!