Hogyan adagoljam a tápot?
Cicáim húgykövesek, Royal Canin Urinary tápot esznek.
Az alábbi táblázat alapján adagolom:
Egyikőjük 7,5 kg, kissé túlsúlyos cica, tehát naponta 80 gramm lenne az adagja. A másik 4,5 kg-s, normál súlyú cica, így neki 60 gramm lenne az adagja.
Mivel szobacicák, és elég jó húsban vannak, ezért ennél is kevesebbet kapnak egy nap. Úgy 100-120 grammot osztok el közöttük. Viszont a nagy cica így is nagyon dagi, és a kicsi sem túl vékony. Szerintetek mit tehetek? Adjak nekik még ennél is kevesebbet? Az már szinte éheztetés annyira kevés, viszont nem szeretném hogy a nagy cicának az egészségére menjen a túlsúly.
Tápváltás nem jöhet szóba, mert a betegségük miatt semmi mást nem kaphatnak, jelenleg még egy árva jutalomfalatot sem... :(
Még a betegségük előtt is RC-t ettek, akkor is így adagoltam, szóval évek óta így megy. Mindketten ivartalanítva vannak.
Ezek nagyon jók. :)
Angliából azért nem rendelek, és a másik is elég drága, de majd elhintem a családban és a baráti körben, hogy ezt szeretném karácsonyra, hátha. :) Nagyon tetszenek ezek, biztosan nagyon élveznék a a ciccek. :)
Találtam tápadagoló lasztit picit olcsóbban : [link]
Itt van egy másik fajtája a lasztinak -ez kelj fel jancsi módjára működik így valamivel nehezebb belőle kicsalni a falatokat- :
A Zooplusnak az egész interaktív cicajátékos részlegét belinkelhetném gyakorlatilag mert nagyon jó cuccaik vannak (most láttam hogy már lehet kapni az előző bejegyzésemben említett játékot is náluk, tavaly még nem lehetett :D). Nézz körül szerintem ha van egy kis félretett pénzed e célra :).
Ezeket használják nagyon habzsolós cicák esetében is egyébként mert lassítja az étkezést így jobban elhúzódik a dolog, kiküszöböli az esetleges habzsolás miatti hányást is :)
Csak gondoltam még idebiggyesztem.
Ó, egyszerre írtunk :D.
Oké, akkor remélem ha elhintetted a Jézuskához is el fog jutni mit szeretnének a cicáid :).
Én is most nézegetem ezeket, marha jó dolgok vannak. :)
Ilyet is találtam: [link]
Na innen bevásárolok egyszer valahogy. :)
Én már sosem fogok merni leállni az urinary tápról szerintem. Mert a nagycicám is már évek óta azt ette, aztán azt mondta a doki, hogy már megpróbálkozhatunk más jó minőségű táppal. Akkor ivartalanított cicáknak való RC-re tértünk át, és két hónap alatt úgy kijött a betegsége, hogy meg kellett műteni, amiből hónapokig gyógyult utána. :( Semmi előjele nem mutatkozott, de egyszer csak úgy elzáródott a húgycsöve, hogy hiába katéterezték, mert még az is elzáródott....
Az a baj, hogy az alutasakos borzasztó drága. Egy csomag valami 400 ft, és két cica van ugye. Ez egy hónapban 12 000 Ft. kiadást jelentene. Szóval jó lenne, de most sajnos még nem tehetem meg. Remélem hogy a későbbiekben majd igen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!