Annyit szólnék hozzá az előzőekben említett "csak a túlélésért vadászik" - gondolatsorhoz, hogy ez nem igaz. A macska az egyike azoknak a ragadozó állatoknak akik sokkal többet vadásznak annál, mint amennyit képesek elfogyasztani, szimplán élvezik, mert játszanak közben a prédával.
Van rá bizonyíték is; nemrégen a Georgia-i Egyetem kutatói a National Geographic magazinnal karöltve elindítottak egy vizsgálatot melyben apró kamerákat tettek házi cicák nyakörvére, és ily módon képet kaptak napi aktivitásukról. Az eredmények meglepőek lettek az arányok tekintetében, 3-ből 2 házi macska minden héten elejt valamilyen állatot, átlagban egy héten 2-szer. Ami érdekes az az, hogy a cicák az elejtett prédák 21%-át viszik haza, 30%-át elfogyasztják a helyszínen, viszont 49%-át a prédáiknak otthagyják elrohadni.
Pusztán játékból, élvezetből ölnek olyankor, nem éhesek, nem akarják hazavinni, semmi ilyesmi.
Hogy a kérdésre is "válaszoljak", én úgy hiszem pici cica és pici patkány korban lett volna ideális ez az egész. Akkor látok reális esélyt a megvalósulásra a jelenlegi helyzetben, ha a patkány jól helyrerakja a macskát, és akkor az elveszi a kedvét a vadászattól. Szerintem felnőtt korban összerakva puszipajtások sosem lesznek, viszont arra talán van esély hogy megtűrjék egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!