Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Úgy eszik a macskám, hogy a...

Úgy eszik a macskám, hogy a mancsával kiszedegeti a tányérból a kaját. Le lehet erről szoktatni?

Figyelt kérdés

A másik, hogy nem a tálkájából iszik, hanem felugrik a csaphoz, és abból próbál inni. Nem épp higiénikus, hogy a csapban vagy a mosogatóban mászkál.... Van valakinek tanács?

Előre is köszi :-)

2012. szept. 5. 17:51
 1/4 Vicuska87 ***** válasza:
89%

Sajnos az enyém is így eszik, az egyik. Nem tudod leszoktatni róla szerintem, legalább is nekem nem sikerült!

Azért iszik csapról, mert ott friss a víz (folyó víz van). Én ezt megoldottam, egy Petmate Fress Flow cirkulációs ivókúttal, és így mindig folyó friss vizet ihatnak!

2012. szept. 5. 18:01
 2/4 Salx Narval ***** válasza:
Nem lehet, hogy kényelmetlen neki az etetőtálja, mit tudom én, magas,a pereme, túl lapos, túl kicsi, stb. Azt meg nem szabad megengedni neki, hogy a mosogatóba menjen, rendre kell szoktatni, mert a fejedre nő. Én azt tapasztaltam, hogy az esővizet szívesebben megisszák a pocsolyából, mint a friss csapvizet edényből.:D Ezért forrás,ill ásvány, esetleg klórtalanított vizet kapnak, legjobban az akvárium vizét szereti.:D
2012. szept. 6. 11:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Az ételt valóban azért szedegetik ki általában, mert túl kicsi és mély a tálkája, am iben kapja az ennivalót. A cicák nem szeretik, ha a bajszuk hozzáér valamihez, éppen ezért kell jó széles és laposabb tálkát venni neki és lehetőleg kör alakút, mert úgy nem gyűlik be a sarokba az étel, amit nem tud kiszedni máshogy, csak a mancsával.

Napi 2szer, reggel és este cserélve a vizüket szerintem megoldódik a csapos probléma is. Meg magától is leszokhat róla, nálunk az 1ik cicának csak pár hónapig volt mániája a csapból ivás.

2012. szept. 6. 17:23
 4/4 anonim válasza:

a kajás dologrol nem lehet öket leszoktatni. ez egy ilyen macska szokás..

a mosogatóba azért mászik mert nincs elötte innivalo és látja hogy vizes

2012. szept. 7. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!