Úgy eszik a macskám, hogy a mancsával kiszedegeti a tányérból a kaját. Le lehet erről szoktatni?
A másik, hogy nem a tálkájából iszik, hanem felugrik a csaphoz, és abból próbál inni. Nem épp higiénikus, hogy a csapban vagy a mosogatóban mászkál.... Van valakinek tanács?
Előre is köszi :-)
Sajnos az enyém is így eszik, az egyik. Nem tudod leszoktatni róla szerintem, legalább is nekem nem sikerült!
Azért iszik csapról, mert ott friss a víz (folyó víz van). Én ezt megoldottam, egy Petmate Fress Flow cirkulációs ivókúttal, és így mindig folyó friss vizet ihatnak!
Az ételt valóban azért szedegetik ki általában, mert túl kicsi és mély a tálkája, am iben kapja az ennivalót. A cicák nem szeretik, ha a bajszuk hozzáér valamihez, éppen ezért kell jó széles és laposabb tálkát venni neki és lehetőleg kör alakút, mert úgy nem gyűlik be a sarokba az étel, amit nem tud kiszedni máshogy, csak a mancsával.
Napi 2szer, reggel és este cserélve a vizüket szerintem megoldódik a csapos probléma is. Meg magától is leszokhat róla, nálunk az 1ik cicának csak pár hónapig volt mániája a csapból ivás.
a kajás dologrol nem lehet öket leszoktatni. ez egy ilyen macska szokás..
a mosogatóba azért mászik mert nincs elötte innivalo és látja hogy vizes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!