Hogyan lehet egy felnőtt perzsa macskát leszoktatni a bútorok kaparásáról és hogyan lehet pórázra szoktatni? És megfürdethetem-e és milyen gyakran?
Kaparó fa?Póráz passz!Én anno nem fürdettem, púdert használtam a farka tövét kellett!
Állítólag van olyan műtét hogy leveszik a karmait!Bár ez drasztikusnak tűnik!
Ajjaaajj ezeket már kölyökként megkellet volna tanulnia..
Ha nem a kaparófát használja akkor leszidod és a kaparófához rakod,de az a baj,hogy mindig van olyan bútordarab ami jobban tetszik a cicának.
Minek póráz?Nem kell sétáltatni nem kutya.vegyél macskahálót és szereld fel a teraszra és oda engedd ki.
A fürdést javaslom,de inkább kozmetikába vidd ahol orvos is van ha esetleg a cica nem hagyná magát ami esélyes,ha ehhez se lett hozzászoktatva.
Ez nagyon nehéz, ha már berögzültek. Az előző cicám is messziről tett a kaparófás macskabútorra.. és a hámját is utálta.. Fokozatosan és türelemmel. A kaparófára vagy kaparószőnyegre (amit falra, vagy ahhoz a bútorhoz teszel, amit kapar) olyan illatot nyomsz, ami megvadítja - feromon spray, macskagyökér, macskamenta -az odavonzza és rásegítesz a mozdulatokkal. De hosszú lesz és lesben kell állnod..
A hámot pedig felrakod neki a lakásban -mindig hosszabb időre - ha nem piszkálja-jutifali,hogy jó élménye legyen, majd lakásban póráz, ez is mind hosszabb időre. De ha kint fél, nem fogod tudni sétálni vinni.Sok-sok időbe telik. Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!