Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy adagoljam be a féreghajtó...

Hogy adagoljam be a féreghajtót a cicámnak?

Figyelt kérdés
Másfél éves nőstény cica, kb. 2-2,5 kg-s lehet. Akkor két részletben kellene beadnom neki? Mennyi idővel az egyiket a másik után?
2012. okt. 1. 15:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

17-es! A 4-5kg-os macskának két tablettát kell adni! Miért nem olvassátok el???

Én tudom, megjártam, mert nem írtotta ki a férgeket a fél tabletta és a macskámnak véres hasmenése volt, csomót jártunk orvoshoz, kapott injekciót többször is, de nem múlt. Majd férget hányt, akkor tudtam meg, hogy férges maradt!

ADAGOLÁS CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

4 testtömeg kilogrammonként 1 tabletta

< 2 kg 1/2 tabletta

2-4 kg 1 tabletta

4-8 kg 2 tabletta

[link]

2012. okt. 1. 18:53
 22/24 anonim ***** válasza:
21-es: rábíztam az állatorvosra, nyilván tudja, hogy kell.
2012. okt. 1. 19:23
 23/24 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Na igen, a CestalCat... Ezt akármibe rakhatod, nem fogja megenni. Az enyém még a nyers húsból is kiszagolja, és nem eszi meg úgy. Pedig megbolondul érte. CestalCat-et ne adj neki 2 nap egymás után, várj vele 1 hetet. Ez nem olyan, amit 3 napig kell. Várj vele egy kicsit, mert így is kicsit sok az adagja. Én azt csináltam, hogy félbe törtem, megfogtam a grabancát, betettem a szájába leghátulra, majd az ujjammal lenyomtam.

Legközelebb talán a FerdoCat-et próbáld ki. 1 tabletta 10 kg-osnak való, és 3 napon át kell adni. Tehát 1 tabletta elég egy féregtelenítésre. Ezt viszont nem utálja, nem szagolja ki a kajából.

2012. okt. 2. 15:23
 24/24 A kérdező kommentje:

Pedig benne van a leírásában is, hogy súlyos fertőzöttségnél 3 napon át kell adni, azért írták a többiek is:

"A szokásos féregtelenítéshez 1 kezelés elegendő, de súlyos fertőzöttség esetén

három egymást követő napon át adjuk az előírt dózisban"

Ma egyébként már simán be tudtam adni az általatok leírt módon; pislogni sem volt ideje, nyelt egyet és kész is voltunk.

2012. okt. 2. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!