Hogy adagoljam be a féreghajtót a cicámnak?
Azért jó, ha alszik, mert nem lesz ideje ficánkolni, mire észreveszi, már lent van a torkán, de felébredni felébred, nem fog félrenyelni.
Nem baj, ha megette a felét, 2 tabletta 2 nap nem sok.
Adj neki 2 és felet mondjuk. Holnap, holnapután 1-1-et. Utána való nap felet. Mindig ugyanabban az időpontban, legalábbis teljen el 24 óra.
Az én 5 hónapos macskám is olyan súlyú mint e tied, 3 tablettát kapott és nem volt sok, nyugodtan beadhatod.
Két hét múlva pedig egy tablettát kapjon, majd 3 hónap múlva megint, ha nem látsz a farkán férget, akkor csak 1 szemet.
Súlyra kell adagolni, ahogy előttem is mondták. Ha a cicád 2 kg körüli akkor a 4 kg-osra számított adagnak természetesen a fele kell neki egyszerre.
Ha nagyon nem boldogulsz a beadással, nyugodtan megkérhetsz rá állatorvost is, 2 másodperc alatt megoldja. Nekem először nagyon elkerekedett a szemem mert egy ilyen hosszú fém csipesszel szabályosan ledugta a cicám torkán. Teljesen simán összeszorította a száját és a cica nyelt egyet, ennyi.
Azóta én sem félek annyira tőle, mondjuk nem csipesszel csinálom hanem a kezemmel, de akkor is :) És igen, ficereg egy kicsit, de semmi baja nem lesz tőle.
Még annyit hogy a féreghajtó a felnőtt férgektől szabadít meg, a petéktől nem. Ezért kell a féreghajtást ismételni, addigra a korábban pete alakú férgek is kifejlődnek, kihajthatóak lesznek (persze addigra már azok is lepetéznek odabent, ezért ez egy véget nem érő dolog és függetlenül attól hogy látsz-e kifejlett férget a székletben / cicádon, 3-4 havonta ezt ismételni kell).
NEM A FELÉT! Ha 2kg-on túl vagy, akár 2.1kg egy EGÉSZET kell adni, benne van a leírásban! Így maradt a macskám férges, mert nem olvastam el a papírt!
Igen, ha látszik a farkán, akkor lehet benne bőven féreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!