Állatkínzás kizárni egy macskát éjjelre az előszobába?
Nekem is ilyen volt a cicám az első időkben. Hajnali kettőkor arra ébredtem, hogy puszilgatja az állam, "dagaszt" a karmocskáival és dorombol. És ezt eljátszotta óránként éjszaka.
Ha kizártam volna, biztos egész éjjel nyivákol, akkor meg azért nem aludtam volna, úgyhogy neki is jobb volt úgy, hogy ott van mellettem. Biztos hiányzott neki az anyukája. Aztán elmúlt ez az időszaka, legfeljebb lefekvéskor igényli a simogatást, még egy negyed órát dorombol a fülembe, aztán elmegy aludni magának.
Viszont vittem olyan helyre, ahol nem engedték be a szobába, és ki kellett zárni éjszakára, felnőtt macska létére sírt utánam, szóval megint nem volt alvás :)
Szerintem szoktatás kérdése az egész, ha kizárod az első pár éjszaka biztos sírni fog, aztán megszokja.
Ő is leszokik a zavarásról, meg te is meg fogod szokni, hogy mászkál. Hidd el kevésbé bosszantó, mint a nyávogás, meg a kapirgálás, hogy be akar jönni.
Aki meg itt azon lovagol, hogy ki kell hajítani a macskát, az eltévedt, nem jó kérdés, mert itt a kérdezőt, nem zavarja a tény, hogy az ágyban van a macska, csak nem szokott még hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!