Kóbor macskákat miért nem fogják be mint a kóbor kutyákat?
Nem fogják be, mert nincs hely, ahová tennék őket, a menhelyek dugig vannak.
Irtani?? Tudod, a macskáknak is ugyanúgy egyetlen életük van, mint neked vagy nekem. Ugye te is szeretnél élni..???
1:macskát befogni nagyon nehéz.
2:Nem támadnak meg.
3:Nem kapok el tőlük semmit.
4: Sok a kóbor ember azokat is kezdjük el írtani,mert ez már tarthatatlan!
"Vagy senkinek se vizelték még össze sose a kapuját elejétől a végéig? És még senkinek se nyivákoltam egész éjszaka a kertben, amikor végre nyitott ablaknál aludhatna? Nem beszélve arról, hogy felverik az egész utcát, amire persze néhány kutya is begurul, és itt nem a kutya a hibás!"
Nálunk ezt ugyanígy megteszik az imádott saját és közelebbi-távolabbi szomszéd macskák. Nem kell ehhez kóbornak lenni.:)
A kutya helyhez kötött, ha folyamatosan az utcán lófrál, elég nagy eséllyel kóbor. A macska előtt viszont semmilyen kerítés nem akadály, állandóan az utcán csavarognak a körülrajongott kedvencek is. Egyrészt nem jelentenek közvetlen veszélyt, mint a kutya (nem harap, nem támad), másrészt a hatóságnak kapacitása sem lenne arra, hogy a rengeteg cicát, akik innen-onnan napi szinten az utcára mennek, állandóan ellenőrizzék, befogdossák, hogy aztán a gazdik mehessenek értük. Arról nem beszélve, hogy míg az éhes kutya hívásra általában odamegy bárkihez, a kóbor macska, ha meg akarják fogni, két perc múlva valamelyik fa tetején csücsül.
Képzeld, Pécsen, ebben a nagy városban nincs macskamenhely! tehát itt nem sok esély van arra, hogy befogják a macskákat.
Amúgy azt kéne, amit tv-ben is láttam, hogy befogni és ivartalaníttatni, kezelni, ha beteg, és új gazdát keresni neki. Vagy legalább ivartalanítattni és akkor nem szaporodnának tovább. Ez a legnagyobb baj, ha valaki kirak egy doboz kismacskát, azok nagyon el tudnak szaporodni.
Nálunk ennek még nincs kultúrája, van pár ember, aki igyekszik segíteni a macskáknak, befogadni a kóbor macskákat (én is fogadtam már be többet is), de ez kevés sajnos.
Sajnos a kérdező elég buta ami ráadásul érzéketlenséggel társul ami igen rossz kombináció. Nekem ez eddig eszembe se jutott hogy a macskákat valaki ki akarná irtani, de ezek szerint van ilyen.
Engem pl sokkal több ember zavar mint kóbor macska, mondjuk a hajléktalanok meg koldusok, akkor irtsuk ki őket is, úgyis túl sokan vannak és csak terhére vannak a társadalomnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!