Ha felforralom a tehéntejet adhatok a 3 hetes kiscicának?
A kiscicának nem jó a tehéntej és ez nem attól függ, hogy felforralod vagy nem!
Ha mégis adni akarsz, akkor jobb, ha felforralod!
De valószínű fosni fog tőle!
Nincs Fressnapf a közelben? Hogy adod neki? 3 hetes kiscicák nem szoktak maguktól enni, inni. 5 ml-es fecskendő szerintem nem ártana, ha nem akar enni magától.
Az se kizárt, hogy a tápszertől nem fog fosni. Nagyon sok kiscicának megy a hasa a tápszertől. Jó lenne beszerezni Laktifermet vagy Normaflor-t.
A fecskendőt a szája hátsó részén nyomod be, és olyan hátra add neki a kaját, amennyire lehet. Ha nem akar enni, így is fog, mert ha arra a helyre kerül a kaja, reflexből lenyeli.
Minden evés után pisiltetés. Egyik kezeddel megfogod a cicát a mellkasa alatt, másikkal pedig fogsz egy kéztörlőt, majd a nyílásoknál elkezded masszírozni.
Fressnapf-ban tudsz venni BabyCat-et (Royal Canin). Ez olyan pástétomos kaja, ami átfér a fecskendőn. Inkább ezzel etesd. Kicsi az esélye, hogy ettől menne a pocakja.
Szépen lassan szoktasd rá az önállóan evésre. Amint lehet, akkor pedig szárazat törj porrá, azt keverd bele. Száraz tápban sokkal több az értékes dolog, mint a pástétomos vagy a konzerves kajákban.
Egyébként miért szorulsz erre a drasztikus megoldásra? Mivel eleve tejet akarsz adni a 3 hetes cicának és nem más kaját, ezért leírtam az egészet hegyiről tövire.
Ezeket tapasztalatból írom, nem egy kiscicát neveltem már fel anyamacska nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!