Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ha felforralom a tehéntejet...

Ha felforralom a tehéntejet adhatok a 3 hetes kiscicának?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nem szabad kiscicának tehéntejet,de most muszáj.Vasárnap van,nincs nyitva az állatorvos,hogy ott vegyek cicatápszer pótlót..kecskénk sincs,a szomszédnak van,de most épp nyaral.Adhatok a kiscicának forralt tehéntejet?Baja lesz??

2012. júl. 29. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:

A kiscicának nem jó a tehéntej és ez nem attól függ, hogy felforralod vagy nem!

Ha mégis adni akarsz, akkor jobb, ha felforralod!

De valószínű fosni fog tőle!

2012. júl. 29. 12:22
 2/10 anonim válasza:
Én hozzám 3 kiscica került pár hónapja, akik akkor szintén 3 hetesek voltak. Első nap sima tejet kellett nekik adnom, és csak másnap tudtam nekik venni cicatápszer pótló tejport. Nekem nem fostak tőle, de amint tudsz szerezz nekik tejport. Ha esetleg van olyan szomszédod vagy az utcában bárki akinek úgy gondolod hogy lehet, szerintem próbálj meg tőle kérni egy keveset. Sok sikert a cicához! :)
2012. júl. 29. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem csak az a baj, hogy fosik tőle, hanem az is, hogy a macska anyatejhez képest a tehéntej víz... Nincs benne elég tápanyag. Ma még oké, ha egyszerűen nincs mit tenni (vegyél minél magasabb zsírtartalmút, az talán jobb lesz), de holnap reggel az állatorvosnál kezdj. Akár a cicust is magaddal viheted, hogy megnézhesse a doki.
2012. júl. 29. 12:36
 4/10 Platypus ***** válasza:
Némelyik macska fosik a tehéntejtől, némelyiknek semmi baja tőle. Kismacskának azért nem jó adni, mert egy hasmenés fiatal korban elég veszélyes, tehát nem jó ötlet kockáztatni. Ügyeletes patikában lehet csecsemőtápszert venni, az sokkal biztonságosabb ideiglenes kajának.
2012. júl. 29. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Nincs Fressnapf a közelben? Hogy adod neki? 3 hetes kiscicák nem szoktak maguktól enni, inni. 5 ml-es fecskendő szerintem nem ártana, ha nem akar enni magától.

Az se kizárt, hogy a tápszertől nem fog fosni. Nagyon sok kiscicának megy a hasa a tápszertől. Jó lenne beszerezni Laktifermet vagy Normaflor-t.

A fecskendőt a szája hátsó részén nyomod be, és olyan hátra add neki a kaját, amennyire lehet. Ha nem akar enni, így is fog, mert ha arra a helyre kerül a kaja, reflexből lenyeli.

Minden evés után pisiltetés. Egyik kezeddel megfogod a cicát a mellkasa alatt, másikkal pedig fogsz egy kéztörlőt, majd a nyílásoknál elkezded masszírozni.

Fressnapf-ban tudsz venni BabyCat-et (Royal Canin). Ez olyan pástétomos kaja, ami átfér a fecskendőn. Inkább ezzel etesd. Kicsi az esélye, hogy ettől menne a pocakja.

Szépen lassan szoktasd rá az önállóan evésre. Amint lehet, akkor pedig szárazat törj porrá, azt keverd bele. Száraz tápban sokkal több az értékes dolog, mint a pástétomos vagy a konzerves kajákban.

Egyébként miért szorulsz erre a drasztikus megoldásra? Mivel eleve tejet akarsz adni a 3 hetes cicának és nem más kaját, ezért leírtam az egészet hegyiről tövire.

Ezeket tapasztalatból írom, nem egy kiscicát neveltem már fel anyamacska nélkül.

2012. júl. 29. 12:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Fecskendőm van itthon..néztem a boltban a laktóz mentes tejet,vettem belőle.Az is veszélyes akárcsak a tehéntej??Amúgy milyen tejport kell neki adni?Normális tejpor amit (pl. a házi csokiba teszünk) ? Vagy az állatrendelőben van direkt cicáknak tejpor?
2012. júl. 29. 14:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Amúgy köszi a válaszokat,legalább tudom,hogy tejport is lehet adni neki.
2012. júl. 29. 14:51
 8/10 anonim ***** válasza:
Állatpatikában macskatejet! A tehéntej olyan, mintha nem adnál neki semmit. A tejpor is cicatápszerpótló, csak por és nem folyékony. Állatorvossal konzultálj, hogy melyik a legjobb táp neki. Nekünk pl. azt mondta, hogy a legolcsóbbat vegyük, mert ugyanaz, mint a többi. Nálatok is biztos van jobb és rosszabb.
2012. júl. 29. 21:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Tehát a normális tejpor amit mi is fogyasztunk ételekben cicatápszer pótló ? Nem érteemm :(
2012. júl. 31. 12:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem. Macskáknak való tejpor kell, állatpatikából vagy orvostól. Ott majd mindent elmondanak!
2012. júl. 31. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!