Tehéntejet macskának?
Árt nekik? Mert a kutyáknak nem valami jó.
Ezért gondoltam, hogy esetleg a macskáknak se? A mienk szokott kapni, de nagyon válogatós és ezt pont szereti. Neki is egészségtelen, vagy kaphat? Minden nap szokott, 9 és fél éves.
hát azt mondják sok macska nem bírja, de az enyém is szereti és nyáron a nagy melegben jól esett neki a hűs tejet lefetyelni.
Én azt gondolom a falusi tehéntej az igazi a zsírossabb az talán megfekszi a gyomrukat, de ezek a bolti tejek nem. Az én macskámnak nincs hasmenése tőle
Valóban hülyeség, hogy a macskáknak hűde jó lenne a tej, mert mennyire szeretik... eredendően a legtöbb macska kifejezetten tejcukor érzékeny (tudtommal), csak mivel évszázadok óta tejjel etetik az összes macskát, így azért többségében hozzászoktak.
De egyébként se okoz nagyon durva károkat... fosik tőle és kész, nyílván, amíg nem volt szokás lakásban tartani macskát ezért nem vették észre, hogy baja lenne, mert elment az erdőbe, fél órát trónolt egy fa alatt, aztán ment vissza tejet inni. :D:D
Szóval szerintem ha 9 éve iszik tejet és nem láttad hogy baja lenne tőle, akkor nyugodtan!
A miénkből fél órán belül kijn minden ami tejből van, pedig rettenetesen imádja... hát ez van. :)
11:37-nek írom!
Nálad a Pont!
A macskák köztudottan laktóz érzékenyek. A laktóz tejcukrot jelent. Tehát a macskák tejcukor érzékenyek. Ezért találta ki például a Wishkas a macska tejet, ami dobozos és laktózmentes. Vagy ezért vannak a macska tejpótló porok, amik szintén laktóz mentesek. De ettől függetlenül általában nem lesz bajuk a cicáknak a rendes tejtől. A mi macskáink is kapnak tehéntejet, boltit, de nincs bajuk tőle. Rendes tehéntejet, ami nem bolti, szerintem inkább ne adj neki, mert az nincs vizezve, nincs zsírtalanítva és abban még nagyon gazdagon van a tejcukor. Bolti tejet simán adhatsz a cicádnak, mert attól nem lesz baja. Kismacskának meg inkább a laktóz menteset, mert megfostosodhat. A tejcukor érzékeny emberek sem isznak közvetlenül tejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!