Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megmart egy kóbor macska! Mi...

Megmart egy kóbor macska! Mi történhet velem?

Figyelt kérdés
Milyen kórokat kaphatok el? Kaphatok-e vérmérgezést, belső szerveket megtámadó betegséget? Elég a tetanusz? Egyáltalán miért hagyják, hogy ilyen közegészségügyi szempontbók ártalmas jószágok járkáljanak?
2012. júl. 27. 00:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
47%

Nem írtad, milyen mély a harapás és mekkora területet érint.

Valószínűleg elég lefertőtleníteni és beadatni a tetanusz elleni oltást (ha az utóbbi 5-10 évben nem kaptál). De ha kaptál akkor sem lesz baj, ha most is beadják. De érdemes figyelni, mert nem hat rögtön, kell nagyjából 2,5 hét mire kialakul a "védettség". A többit érdemes lenne megkérdezni a háziorvosodtól, de én elsősorban megkérdeznék erről egy állatorvost.

Valószínűleg csak felsértette a bőröd, és nem lesz különösebbe bajod a továbbiakban ebből adódóan (feltételezem, ha súlyosabb lenne már bementél volna az ügyeletre).

2012. júl. 27. 03:49
 12/20 A kérdező kommentje:

Szia!

Nem volt mély seb, többnyire csak bemélyedés látszik, de a metszőfogak helyén felsértette a bőrt. Azonnal megmostam hideg vízzel, szappannal.

Nem tudom, hogy milyen mértékben kerül(hetet)t be a nyála a véráramba.

2012. júl. 27. 06:23
 13/20 A kérdező kommentje:

A hozzászólók kedvéért, akik az állatok iránti ellenszenvvel vádolnak:

meg akartam etetni a cicát egy kenyérdarabbal, s ez sült ki belőle.

2012. júl. 27. 06:24
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

A víz + szappan nem fertőtlenítés, persze jó, csak nem elég.

Szerintem adasd be a tetanuszt (egyébként is ajánlott felnőttkori oltás), illetve ha még javasolnak valamit a gyógyszertárban, vagy az orvosnál, akkor azokat is.

Valószínűleg semmi gond nem lesz. Ilyen kis sérülésnél ( a leírásod alapján) még kisebb az esélye, hogy bármi probléma lépne fel.

Azért valami sebfertőtlenítőt még most is érdemes venni, és pár napig használni, és persze máskor is jól jön.

2012. júl. 27. 06:52
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

kinek mi nekem az állat élete fontosabb hisz védtelen a hülye emberrel szemben :)

Ne reagáld túl a dolgokat!Ez csak egy harapás és kutya bajod se lesz.Engem is harapott meg kóbor kutya macska és nem rohantam orvoshoz.Kend be betadinnal azt kész.

2012. júl. 27. 09:24
 16/20 anonim ***** válasza:
31%

megfogsz halni

tetanusz? nem szögbe léptél.... ugyan már.. úgy csinálsz mintha egy mérges kígyó mart volna meg....

nem ártalmasak mert megfogják az egereket és ha békén hagyod ő is békén hagy téged.... inkább az ártalmas embereket kéne eltávolítani nem a macskákat...

2012. júl. 27. 13:46
 17/20 anonim ***** válasza:
42%

adtál neki kenyeret és egyszer csak megtámadott? valamit kellett hogy csináljál mert egy macska nem támad csak úgy rád...

nálunk is van az udvarban kb 2 éve egy kóbor macska akit etetünk és játszani és szoktam vele... tiszta karmolás szokott lenni a kezem és egyszer nem mentünk el az orvoshoz vele, meg se kérdeztük... még is élek....

2012. júl. 27. 13:51
 18/20 anonim ***** válasza:
34%

"tetanusz? nem szögbe léptél...."

Még mindig ennyire tudatlanok egyesek?!

A spórák ott vannak mindenütt, a földben, a porban, a levegőben, a bőrfelületen, egyes állatok beleiben és székletében stb. Nem csak akkor kell az oltás, ha pl. az ember belelép egy rozsdás szögbe. Minden nagyobb sérülésnél fennáll a fertőzés veszélye!

És mielőtt elkezdenétek okoskodni, hogy "de régen is gyakran megvágtam magam, mégsem volt baj" szólok, hogy általában 11 évesen kapnak a gyerekek utoljára tetanusz elleni oltást, ami nagyjából 10 évig véd...

Egyébként nem mindegy, hogy mit csinált a kérdező a macskával? A kérdésre válaszoljatok, ha ez nem megy, mert csak a magatokét fújjátok, akkor írjatok naplót, vagy könyvet!

2012. júl. 27. 16:28
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

veszettséget.

engem mikor megkapott idegen kutya, kaptam ellene védőoltást. háziorvostól kell kérni (15 éve még úgy volt...)

2012. dec. 8. 02:11
 20/20 anonim ***** válasza:
52%
Sürgősen fordulj orvoshoz!
2012. dec. 8. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!