A macskám állkapcsa valószínűleg eltört. Hogyan tudom biztosra megállapítani?
szia a törött lábú cicus gazdijának üzenem hogy próbálja Ő is meg az online dokit)ingyen van azt hiszem) hátha mond valami okosat...
köszönöm a tanácsot az ivartalanitással kapcsolatban..
Kétcicás
nagyon örülök hogy szépen alakul esetleg belinkelnéd a dokit?neki szeretnék segíteni hátha
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__3087865-mier..
Ja, és ha műteni kell választ az online dokit!
Nagyon kedvesek, az biztos, de akkor se tud látatlanba műteni.
És ha összeforr, akkor marha nagy szerencse, de ha elütnék véletlenül az utcán, biztos nem az internethez rohannék.
És biztos ez se fog tetszeni, de: a fűszeres kaja sem túl jó állatoknak (jó, tudom nem mindig azt kap, egyszer egyszer lehet), a whiskas meg csak a reklám miatt drága, amúgy kupac kakit ér.
Örülök, hogy jól van a cicád. Fel fogom keresni én is az online dokit, ez jó ötlet, bár tegnap már bicegve, de tudott járni a cicc (sőt szinte szaladt), meg nem is nyávog, nyugodt, sokat pihen, nézegettem, tapogattam, utal-e valami törésre, de végülis csak annyi, hogy meg van duzzadva a lábszára, és a térdét (vagy az a bokája? képben vagyok...) szokta nyalogatni. Sőt, a bal oldalán, tehát a beteg lábán is szokott feküdni, amit szerintem nem tenne, ha törés lenne.
Szüleim szerint rosszul eshetett, vagy hirtelen rántotta ki valahonnan a lábát, vagy egy 'ellenséges' macska cibálta meg. Apum szerint 1-2 nap és kutya baja. Hát, remélem.
Hát, 35-ös, vidéken még bizony az idősebb embereknek az a természetes, hogy simán megölik a 'fölöslegesnek' gondolt kismacskákat. Ez régen egy teljesen természetes, mindennapos szokás volt. Eltartani nem tudták, épp csak annyi macska kell a falvakban, amennyi a házak körül, a gazdasági épületekben, udvarokon meg padlásokon összefogdossa az egereket, de nem engedhették meg maguknak az emberek, hogy a fejükre nőjenek a macskák, arra meg nem mindig volt idejük, hogy elajándékozzák, vagy épp nem is volt hová. Egyfajta haszonállat volt, korábban nem figyeltek oda az állatok érzéseire (most sem sokan teszik), nem létezett olyan, hogy 'szobacica'. Brutalitás ide vagy oda, ez így volt, és sajnos van még ma is, ameddig élnek ezek az idős emberek. Mi fiatalok, már máshogy csináljuk a dolgokat, mi más megoldást találunk.
Ivartalanítás vidéken, mondjuk nagyobb mértékben, azért gondolandó meg kétszer, mert ki tudja, megmarad-e vagy fog-e új cicákat nemzeni az a néhány macska, akiket nemzőképesnek hagynak, mondjuk egy faluban vagy egy nagyobb háznál, és ha nincs elég macska, elszaporodnak a kártevők, bárhová bemennek, megrágják, összepiszkítják a megtermelt zöldséget, gabonát, padláson az odapakolt cuccokat. Végülis az egér ill. egyéb kártevők kérdése az, amivel talán többet kell foglalkozni, és akkor a macska-kérdések megoldása egyszerűbb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!