A szomszédban 30 macska! mit tudok tenni ellene?
Állatvédelmiseket is megkeresheted, hogy nem tudja megfelelően ellátni az állatait(ahol már bűz van az állatoktól, ott gond van - mondom 3 kutya, 2 akvárium és 6 madár tulajdonosaként). Ha azt vallja, hogy nem az övé, akkor főleg elviszik.
Szerintem ők hamarabb fognak bármit is csinálni, mint az önkormányzat.
Ilyen mennyiségű állatnál az ÁNTSZ-t is ki lehet hívni. Csakhogy ők ha úgy van, leoltatják a cicákat.
Mint írod, jól tartják a cicákat, orvosi ellátást is rendesen kapnak. Az állatvédők ez esetben nem fognak mit tenni, max. megköszönik nekik, hogy ennyi cicának jó életet biztosítanak.
Ha feljelented őket, akkor az önkormányzat elvitetheti a cicákat menhelyre vagy akár sintértelepre, ahol sokkal rosszabb soruk lesz, idővel akár el is altatják őket helyhiny miatt. Ezt hogyan viselné el a lelkiismereted?
A leírásod alapján nem hülye, nem is bunkó a szomszédod. Ülj le vele egyszer nyugodt és barátságos hangon beszélgetni. Hidd el, jó szándékkal sokkal többet el lehet érni, mint a hatóságok kihívásával, feljelentgetéssel stb. Azt hiszem, neked sincs szükséged egy ellenségre a közvetlen szomszédod személyében, márpedig a feljelentéssel csak ezt éred el.
Persze kompromisszumot kell neked is kötnöd, mert egy állatbarát nem fogja eltüntetni az állatait, csak egy létszámkorlátban egyezhettek meg. Esetleg ajánlj fel neki segítséget a cicák ellátásában, gazdikeresésben. Talán még meg is szereted őket.
Hát ha utálod a macskákat, akkor teljesen mindegy, 3 is idegesítene. Viszont a szomszédod ugyanúgy problémázhatna, hogy ő meg utálja a kutyákat...
Én évekig éltem úgy, hogy lovakat tartottak a szomszédunkban, jöttek a legyek, büdös volt a trágya, de nem tudtam mit tenni. A kutyák is ugattak, stb.
A másik szomszédunkban a kutya ugatott állandóan a hálószobánk ablaka alatt. Az sem volt kellemes.
Nekem meg macskáim vannak, és úgy vagyok vele, hogy ha én el tudom/tudtam viselni a szomszédaim állattartását, akkor ők is viseljék el az enyémet. Aki nem tudja ezt elviselni, az szerintem költözzön tanyára, ahol nincsenek szomszédok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!