Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kaptam egy menhelyi cicát,...

Kaptam egy menhelyi cicát, egy hete van nálunk. Egyik nap alig eszik, másik nap zabál. Tegnap hányt, és a hasa is ment. Plusz még gombás is. Mi a teendő? Állatorvosnál már voltunk kétszer.

Figyelt kérdés
2012. máj. 7. 14:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ne engedd "zabálni", kis adagokban add neki az ételt.

Hívjátok a menhelyet, hogy ott láttak-e rajta ilyet, és mi a teendő.

Mi az, hogy "gombás", hol gombás? Állatorvos nem adott rá semmit? Meg a többire se mondott semmit?

Vigyétek el egy másik orvoshoz.

2012. máj. 7. 14:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Microsporum canis--> ez a bőrgomba, kis foltokban hiányzik a szőre több helyen is. Mondta, hogy be lehet oltatni 12 ezer FT-ért, de azt mondta, h nem 100% a gyógyulás, ezért vaciláltunk, de ma sztem elviszem és beoltatom, nem szeretném, hogy tovább terjedjen. A hányás, hasmenésre kapott vitamint, két nap múlva megint, de tegnap mégse volt jól a cicus. Aggódom érte :S
2012. máj. 7. 14:30
 3/16 anonim ***** válasza:

Hívj fel több orvos,mert van ahol olcsóbb a vakcina.

Gomba kezelése:Biocan m vakcina 2x, Kétnaponta fürdés nizorállal,szájon át itrafungol szájon át előírás szerint.Pár hét és nem lesz rajta gomba!Mellette pedig folyamats fertőtlenítés ott ahol a cica megfordul.

2012. máj. 7. 14:42
 4/16 Vicuska87 ***** válasza:
0%

Basszus, én vissza vinném a menhelyre!

Az addig oké, hogy menhelyi a cica, de azért még nem kell hogy így nézzen ki!

Mi van akkor ha ráköltöd a sok 10000-t, és mégsem éli túl?

2012. máj. 7. 16:47
 5/16 anonim ***** válasza:
A hasmenés az ételváltástól van, ha átáll az emésztése, elmúlik. Adjál neki főtt csirkehúst rizzsel keverve. A habzsolást lassítani tudod úgy, hogy jól terítsd szét az ennivalóját egy lapos tányéron. Ha kevesebbet adsz neki, akkor is habzsolni fog, mert fél, hogy nem kap többet. A gombásság miatt valóban beszélned kéne a menhellyel, mert nem adhatnának ki beteg állatot.
2012. máj. 7. 17:14
 6/16 anonim ***** válasza:

Én pár napig kezeltem a cica gombáját jóddal és "kék lukács kenőcs a.u.v." nevű krémmel (állatorvos adta) és teljesen elmúlt tőle a gomba, már a szőre is visszanőtt! Először jóddal át kellett törölni, aztán rákenni a krémet naponta egyszer. (Nincs közöm a gyártóhoz, tényleg nagyon hatásos volt, csak azért ajánlom)

Féreghajtót adott neki az állatorvos? Attól is lehet hasmenés és habzsolás! Egyébként a testsúlya milyen, vékonyka?

2012. máj. 7. 18:34
 7/16 anonim ***** válasza:
Miért vigye vissza? :\ Ez sem megoldás ám, hogy nem küzd érte.
2012. máj. 8. 22:56
 8/16 anonim ***** válasza:
HOgy van a cicus?
2012. máj. 26. 14:51
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, jól van a cicus. Gomba ellen be lett oltva, holnap visszük a második oltásra, a szőre is növöget a hiányos helyeken. Ez a hányás-hasmenéses dolog néha még előjön, de azért egyre ritkábban szerencsére. Szépen növöget, és erősödik a kis drága :)
2012. máj. 30. 12:32
 10/16 anonim ***** válasza:
Örülok!ha nagyon érzékeny a pocakja akkor ne váltogasd a kaját és ha esetleg jut rá vehetsz jobb minőséget
2012. máj. 30. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!