Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van lehetőségem a cicám...

Van lehetőségem a cicám törzskönyvét átíratni tenyészthetőre?

Figyelt kérdés

Bár a törzskönyvére rávan írva, hogy nem tenyészthető, én nem is tenyészteni szeretném.

Két nőstény cicást gazdit is megkérdeztem, és mind a kettő elküldött, mondván a törzskönyvén, rajta van, hogy nem tenyészthető.

Van egy 2 éves Maine Coon kandúrom. Szeretnék kiscicákat tőle, mint apától. De van egy kis probléma.

Mit tehetnék?

Tényleg olyan nagy gond ez egyetlen alomnál?

Vagy ez már tenyésztés? + Pénzt sem kérnék semmiért.

Mit tehetnék?

A TK-t meglehet változtatni tenyészthetőre? Kicsit feleslegesnek tartom, de ha másképpen nem megy, akkor megpróbálom. Biztosan sokba kerül majd. Szerződést nem kaptunk, nem tudom ilyenkor mit kell csinálni. Vegyem fel a tenyésztővel a kapcsolatot?

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

2012. ápr. 29. 22:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, az árában is jelentkezett az a törzskönyvi beírás. Nyomós oka lehetett, hogy ezzel a bejegyzéssel kaptad meg a cica papírját. Átírni nem lehet és nincs is jogod hozzá .
2012. ápr. 29. 22:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Így jobb a kérdés: Van így is lehetőségem, hogy legyenek cicámtól egyszer Maine Coon kiscicám?
2012. ápr. 29. 22:15
 3/11 A kérdező kommentje:

22:13 Köszönöm szépen a válaszod-

Persze az eredeti tenyésztővel közösen szeretném átíratni, és természetesen nem ingyen.

A tenyésztőnek van-e lehetősége átíratni a törzskönyvet? Ez a legnagyobb kérdésem most.

2012. ápr. 29. 22:19
 4/11 anonim ***** válasza:
A kérdés miért lett nem tenyészthető. lehet, hogy tenyésztésbőlkizáró hibája van. Akkor pedig senki nemfogja hagyni, hogy fedezzen,hiszen értéktelenek a kiscicák.
2012. ápr. 29. 22:28
 5/11 A kérdező kommentje:

22:28 Köszönöm szépen a válaszod!

Azért írták azt rá, hogy nem tenyészthető, mert így sokkal olcsóbban megkapta a párom (régóta vágytam egy Maine Coon cicára, meglepetés volt 25. születésnapomra). Már születése előtt lefoglalta a szerelmem nekünk, tehát biztos, hogy nem hiba miatt van ráírva, hogy nem tenyészthető.

Ha az eredeti tenyésztőt felkeressük, és kifizetjük a különbséget, vagy amennyit kér érte, ő átírathatja nekünk?

2012. ápr. 29. 22:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Célravezetőbb lenne magát a tenyésztőt megkérdezni.

Nagyon sok tenyésztő védve a vonalát, nem engedi tenyésztésbe venni az általa eladott példányt.

Pontos választ csak magától a tenyésztőtől kaphatsz mindenre.

Abban a pillanatban, hogy almot lehozol, vagy tenyésztőként teszed, akkor be kell tartanod minden előírást. Vagy mai szóhasználattal szaporítasz.

2012. ápr. 29. 22:51
 7/11 A kérdező kommentje:

22:51 Köszönöm szépen a válaszod!

Szerintem holnap fel is hívom, csak még nem tudom, mit mondjak neki, nehogy megharagudjon.

Holnap meglátom, és megírom az eredményt.

2012. ápr. 29. 22:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Na, erre én is kíváncsi vagyok!
2012. ápr. 30. 06:58
 9/11 anonim ***** válasza:

A Tenyésztővel kell beszélned!Csak ő tudja ezt átiratni az egyesületénél.De hidd el nem viccből van rajta a nem tenyészthető szöveg.(én speciel csak olyan kölykeimnél kérem akiknek olyan hibájuk van ami kizáró ok a tenyésztésből)

Igen gond hisz egy alom is tenyésztés.

Hívd fel a tenyésztőt és beszéld meg vele.Csak ő tud ebben segíteni.(Én mindig örülök ha engem hívnak ha kérdésük van,szerintem ezzel a cicád tenyésztője sincs másképp)

2012. ápr. 30. 07:57
 10/11 anonim ***** válasza:
Mit mondott a tenyésztő?
2012. ápr. 30. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!