Van lehetőségem a cicám törzskönyvét átíratni tenyészthetőre?
Bár a törzskönyvére rávan írva, hogy nem tenyészthető, én nem is tenyészteni szeretném.
Két nőstény cicást gazdit is megkérdeztem, és mind a kettő elküldött, mondván a törzskönyvén, rajta van, hogy nem tenyészthető.
Van egy 2 éves Maine Coon kandúrom. Szeretnék kiscicákat tőle, mint apától. De van egy kis probléma.
Mit tehetnék?
Tényleg olyan nagy gond ez egyetlen alomnál?
Vagy ez már tenyésztés? + Pénzt sem kérnék semmiért.
Mit tehetnék?
A TK-t meglehet változtatni tenyészthetőre? Kicsit feleslegesnek tartom, de ha másképpen nem megy, akkor megpróbálom. Biztosan sokba kerül majd. Szerződést nem kaptunk, nem tudom ilyenkor mit kell csinálni. Vegyem fel a tenyésztővel a kapcsolatot?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
22:13 Köszönöm szépen a válaszod-
Persze az eredeti tenyésztővel közösen szeretném átíratni, és természetesen nem ingyen.
A tenyésztőnek van-e lehetősége átíratni a törzskönyvet? Ez a legnagyobb kérdésem most.
22:28 Köszönöm szépen a válaszod!
Azért írták azt rá, hogy nem tenyészthető, mert így sokkal olcsóbban megkapta a párom (régóta vágytam egy Maine Coon cicára, meglepetés volt 25. születésnapomra). Már születése előtt lefoglalta a szerelmem nekünk, tehát biztos, hogy nem hiba miatt van ráírva, hogy nem tenyészthető.
Ha az eredeti tenyésztőt felkeressük, és kifizetjük a különbséget, vagy amennyit kér érte, ő átírathatja nekünk?
Célravezetőbb lenne magát a tenyésztőt megkérdezni.
Nagyon sok tenyésztő védve a vonalát, nem engedi tenyésztésbe venni az általa eladott példányt.
Pontos választ csak magától a tenyésztőtől kaphatsz mindenre.
Abban a pillanatban, hogy almot lehozol, vagy tenyésztőként teszed, akkor be kell tartanod minden előírást. Vagy mai szóhasználattal szaporítasz.
22:51 Köszönöm szépen a válaszod!
Szerintem holnap fel is hívom, csak még nem tudom, mit mondjak neki, nehogy megharagudjon.
Holnap meglátom, és megírom az eredményt.
A Tenyésztővel kell beszélned!Csak ő tudja ezt átiratni az egyesületénél.De hidd el nem viccből van rajta a nem tenyészthető szöveg.(én speciel csak olyan kölykeimnél kérem akiknek olyan hibájuk van ami kizáró ok a tenyésztésből)
Igen gond hisz egy alom is tenyésztés.
Hívd fel a tenyésztőt és beszéld meg vele.Csak ő tud ebben segíteni.(Én mindig örülök ha engem hívnak ha kérdésük van,szerintem ezzel a cicád tenyésztője sincs másképp)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!