A macskák lehetnek szerelmesek?
Jó legyen ösztön. Mikor írtam butaságot? Ha egy példát fel tudsz hozni akkor egyet értek veled. Én csak azt mondom az állatok tudják szeretni egymást. Nem azt hogy akkor ők már nem párosodnak mással, de ne mond nekem hogy nem láttál még állatot depresszióba esni a társa elvesztése után, vagy macskát ahogy a halott társa mellett panaszosan nyávog?
Az állatok képesek a szeretetre, ember és egymás iránt is. Persze ösztön, de a szerelemre emberek között is azt mondják hogy ösztön.Egy másik állat sem pótolja a társuk elvesztését sok esetben. A kérdező arra kíváncsi lehetséges-e ez. Szerintem igen. De ha nem értesz egyet vele legyen. De azt még mindig állítom hogy általában ha nem vagyok biztos egy válaszban, odaírom hogy javítsatok ki, vagy hogy csak szerintem van így.
és véleményem szerint (az enyém szerint, ami nem biztos hogy igaz)ennek a válasznak: "A nőstény tüzel, valószínűleg megvolt a párzás és most őrzi, hogy más kandúr ne férjen a közelébe! Amint vége a párzási időszaknak (1 hét) magasról fog tojni a nőstényre"
a második fele nem biztos hogy igaz. nem biztos hogy tojni fog a nőstényre, mivel szerintem képesek szeretni egymást.
Nem azt mondom hogy biztos, de nem járna vissza hozzá, a macskák nem olyanok.
az a baj, hogy mindíg hozzáfűzöl még valamit. a mondat amit plmost leírtál úgy ahogy van baromság.
(egyre biztosabb vagyok abban a 12éveskorban)
Én meg abba vagyok biztos,hogy itt sok a kontár.Meglepődnétek kételkedők,hogy igenis a macska tud szeretni,fokozzam???
Jobban,mint az ember.
Aztán nehogy azt feleld sexelni
SZE-RET-NI
Ha valamit nem tudsz kedves idősebb hozzászoló,mert még nem élted át,az meg azt jelenti tapasztalatlan,ha ehez még kontárkodsz is,na az meg kontár.
Tudod,bölcsebb maradtál volna,ha hallgattál volna.
Elnézés kéréssel tartozom, mivel valóban egy dologként említettem a szerelmet, a szeretettel. A macska tud szeretni egy másik macskát.Ennyit akartam mondani, nem kötekedni. Igazatok van abban hogy ez nem ugyanaz, nem vettem figyelembe a dolog közti különbséget.
Valóban, a macska nem köt házasságot, nem hűséges egy másik macskához, és nem tudom egyáltalán termelődik e dopamin a szervezetében, tehát valóban lehet hogy képtelen azt a szerelmet érezni, amit mi emberek érzünk egymás iránt.
A kérdező macskája viszont szeretheti a cicát akivel sokat van együtt, tekintheti a többi macskánál fontosabbnak, kötődhet hozzá. Nem mondtam azt se hogy nincs igazatok abban, hogy a kölykök megszületése után azonnal tovább áll, csak azt hogy egyáltalán nem száz százalék. Sőt az is lehet hogy megöli a kölyköket, mert az is előfordul. De akkor is tud szeretni. Lehet hogy nem szerelem,de szeretni képes. Amikor társról beszéltem szerintem egyértelmű mire gondoltam.
"A macskák lehetnek szerelmesek?"
Ez volt a kérdés.
aki nem tud szöveget értelmezni, az ne válaszoljon.
Érdekes,ha az volt a kérdés,akkor miért 12-évesezed le a másikat,aki tud olyat amit te nem Okoska???
Mert szerintem te még mindig csak tapasztalatlan,de közbe okító vagy.Nem mellesleg,arra amit én írtam nem volt kommented,csak a "12" évesnek.Pici kritika ez!!!
a magam 45v évével, ezalatt jónáhány kutyával és macskával ahátam mögött nem mondanám magam tapasztalatlannak. (most 4 kutyém van és 2 macskám)és van egy diplomám etológiából.
NEM az állatoknem lesznek szerelmesek. A szerelem emberi érzelem a legteljesebb mértékig emberiérzelem, értelem kellhozzá.
Az állatok KEDVEKHETNEK egy másik állatot, de még ez sem szeretet, hiszen ha pl ez a másik állat hibázik, kegyetlenül megbüntetik, annak ellenére, hogy kedvelik.
emberi fogalmakkal nem ruházhatóak fel az állatok.
(mellékesen a dopamin-noadrenalin termelésnek sincs sok köze a szerelemhez, annak a szexhez van köze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!