Mi az előnye-hátránya a nőstény-kandúr macskának?
2 lány és 3 fiú macskánk van. Mind ki van ivartalanítva kiv. 1 fiút, de ő "fél kóbor macska", ha megpróbálnánk elvinni dokihoz, valószínűleg szétkarmolna mindenkit, és vadabb lenne.
Ha lányt kapsz, mindenképp ivartalaníttasd ki, hogy ne szülessen kölyke.
Ha fiút kapsz, akkor pedig azért érdemes kiivartalaníttatnod, mert ha ivarérett lesz kóborol, verekszik(megsérül), és mindent lepisil.
Talán azért jobb a fiú cica, mert az ivartalanítása olcsóbb, pár ezer forinttal.(nekünk 2 éve 6700 FT volt most az áfa emelkedése miatt 7300 ft)
A lány cicáé kb. 10.000-11000 Ft lehet.
Am. a viselkedésük egyáltalán nem "nemtől" függ. De azt vettem észre, hogy a fiúk talán bújósabbak, de ez lehet amiatt mert nálunk a lányok már idősebbek(9-10 évesek) a fiúk pedig 2-3 évesek.
Nekem van egy fiú cicám, és volt egy lány is, de sajnos ő már nem él.. :( A fiú cicának 7000 Ft körül volt az ivartalanítása, a lányé úgy emlékszem 9000 volt, de nem nagyon emlékszem már rá.
Amit előttem is leírtak, a fiúnak az a hátránya, hogy elkóborol sokszor, verekszik, lepisil mindent(bocsi hogy az előző válaszolót ismétlem), a lánycicának az, hogy kölykei születnek, és sok cica lesz amit nem egyszerű eltartani, plusz látod ahogy szenved a szüléssel (már ha nem bújik el valahova).
A viselkedéssel kapcsolatban, nem láttam különbséget, annyit, ha a lány tüzelt, akkor nagyon bújt mindenkihez, szelíd volt nagyon és emelgette a farát :D De ő nem kóborolt el.
Amikor a fiút ivartalanítottuk, ő ugyanúgy elkóborolt, de legalább nem verekedett.
Első vagyok. Az ivartalanításról nem tudok sokat mondani, mert nem én vittem be őket, hanem anya :D
De annyit tudok hogy a fiúknak kb. tényleg 20 perc az ivartalanítás, a mieinket már félig éber állapotban hoztuk el. Tehát kóvályogtak, és bizonytalanul mentek. Ilyenkor mindenképpen velük kell maradni, nem szabad kiengedni őket. ÉS egy alom tálcát is rakj a közelébe. Mert az egyik fiú cicánk miután hazahoztuk félkómásan, rájött a pisilhetnék, és kóvályogva elindult az alom felé én meg oldalról fogtam és kísértem :D
A fiúkat ivartalanítás után nem kell visszavinni mert nem varrják, hanem "?ragasztják?" a sebet, mert olyan kicsi.
És a cica kb. fél, egy nap alatt túlvan rajta, semmi baja nem lesz.
A lánycicákat pedig varratszedésre kell visszavinni majd.
Am. az orvos minden egyebet elfog mondani majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!