Adhatnék a kiscicának anyatejet?
Lehet,hogy kicsit morbid a kérdésem,de nagy állatbarát vagyok és szomorúan láttam,hogy ma reggelre elpusztult az egyik kiscicánk.
szerintem az anyamacskának nincs elég teje,abbólgondolom,hogy nagyon sovány -pedig etetjük rendesen.
próbáltam állatorvossal beszélni,de nem tünt túl segítökésznek,azt mondta nem tud eljönni.
én viszont épp szoptatok,3 hós a kisfiam.
vajon szerintetek adhatnék a pici cicának-2hetes- a tejemböl?
szeretném megmenteni
Az anyatej zsírösszetétele- (meg calcium, stb nyomelemek) egészen más, mint a cicatejé.
Ha az anyacica a szülés utáni első napokban sem szoptatta a piciket, nem tehetsz semmit, mert fröcstej (első tej)nélkül mindenképp elpusztulnak.
Ha szopiztak ezekben a napokban, akkor állatpatikából szerezz be macskatejport- nem drága és tökéletesen fel lehet nevelni így a kiscicát.
Anyatej vészmegoldásnak jó, de hosszútávon nem elég a fejlődésükhöz.
Gratulálok az állatbarát, érző hozzáállásodhoz!
Még valami: állatorvostól kérj féregtelenítő pasztát a cicáknak. Nagynak is, kicsiknek is. Ez lehet az anyacica soványságának oka, de a kicsik elpusztulhatnak akkor is, ha nagyon férgesek- és ez udvari macsekoknál szinte biztos.
Továbbá az anyacica feltáplálására is alkalmas az előző hsz-emben említett macskatej porból, mert nagyon sok a zsír- és vitamin, stb tartalma.
Felnőtt, legyengült állatoknak is rendszeresen javasoljuk.
Drukk megy a cicákoknak!
Első vagyok.
Valóban jobb, ha a cicát ivartalanítod, mert nincs szükség több kóbor, általában csúnya és korai halált haló macsekokra.
Előttem szólónak ebben igaza van, de a kérdés nem ez volt.
Ha már megszülettek, segítsünk nekik élni.
nem egészen az én macskám,hanem a nagyszülöké,csak egy házban lakunk.
de meg fogom müttetni a cicust,mielött mégegyszer ellene
Én is Gyöngyös mellett falun lakom, nekem ezt ajánlották nézd meg: [link]
Jobbat nem tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!