SOS! Mit csináljak, ha a 6 hónapos cicám mindkét elülső mancsát megcsípte egy dongó?
Felhívtam az állatorvosunkat, de csak 4től rendel és most még nincs is a városban (budapest). Ajánlotta, hogy adjak neki kalcium pezsgőtablettát, de azt sehogy se tudom beleerőszakolni, se a tálkájából, se fecskendőből.
Most mindkét mancsa fel van dagadva nagyon!
Mit csináljak?
Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem kell orvoshoz vinni, mert 1-2 óra múlva már jól lesz? Ti mit mondtok erre?
calcimusc oldatot érdemes otthon tartani, bár azt hiszem vényköteles. De annak nincs íze, azt az én kutyám is meg szokta inni, ha adnom kell neki.
És ahogy írták, felszívsz fecskendőbe, és lassan megitatod vele, nem fogja kiköpni, ha közben fogod a fejét.
A dongónak igenis VAN fullánkja... ezt az is bizonyítja, hogy az állatorvos egyáltalán nem lepődött meg,amikor a dongócsípést említettem. Illetve a macskám mind2 mancsa duplájára volt dagadva. szegényke eléggé kivolt, de kapott kalciumot és estére már újra rohangált a lakásban!
"A dongó ritkán szúr, de a fullánkja mérges. Hasonlóan a méhekhez, csak olyankor támad, ha veszélyben érzi magát, nem szabad tehát csapdosni, kergetni, óvatosan szabad csak elhessegetni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!