S. O. S! 3 hónapos Westie kutyusom lábát nemrég megcsípte egy méh. Mi ilyenkor a teendő?
Figyelt kérdés
Annyira sajnálom szegényt. Most még a lábára sem tud állni, meg a lábát nyalogatja. :S Mit tegyek? Vigyem állatorvoshoz vagy elmúlik magától? Az állatorvossal az a gond, hogy kb. 15 km-re van és szegény kutya még a kocsiba is sokszor behányik. :S Szóval oda csak akkor vinném ha nagyon muszáj.2010. aug. 13. 10:42
1/10 anonim válasza:
ha nem allergiás rá semmit. De ha méh volt ki kéne szedni csipesszel a fullánkot, mert amgí benne van tovább fog fájni és begyulladhat. Szemmel látszik ha ténleg méh volt a beleszakadt fullánk.
2/10 anonim válasza:
kend be valami gyulladás csökkentő kenőccsel és akkor az kiszívja ,de ezt mind azután miútán magától nem lökte ki!!!jobbulást neki!
3/10 A kérdező kommentje:
Igazából fogalmam sincs, hogy méh vagy darázs volt :S,mert messze álltam a kutyától és már csak azt vettem észre, hogy siet el onnan és lógatja a lábát. :( A csípést még nem tudtam megnézni, mert szegény elvonult a kosarába, gondoltam hagyom aludni egy kicsit.
2010. aug. 13. 11:04
4/10 anonim válasza:
Sajnos én is úgy jártam, mint a kutyád...
5/10 anonim válasza:
Ecettel borogasd neki,nálam bevállt.Hűsíti neki,és fertőtleníti!
7/10 A kérdező kommentje:
És kb. mennyi idő mire felépül és újra a régi lesz?
2010. aug. 13. 11:16
8/10 Akiteki válasza:
Az ecet összehúzza a bőrt és kilökődik az esetleg benne maradt fullánk, ha méh volt. Darázs fullánkja nem marad benne.
Egy rongyra tegyél egy kis ecetet és borogasd be neki.
Néhány óra múlva lelohad a duzzanat, ha már meg nem történt.
Ha azt látod, hogy egyre jobban dagad, vagy rosszul érzi magát, akkor allergiás lehet rá, azonnal állatorvos. Még ha hány is. Tegyél alá egy nagy rongyot.
9/10 anonim válasza:
Az ecetes borogatás mellé,adj neki calciumot,bármelyik patikában kapsz.
Ne aggódj,ha nem allergiás,nem lesz semmi baj.A barátnőm kutyájának a szeme mellett csípte meg és a calcium segített 1 óra múlva már jobban volt.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek! :) A kutyus jól van, az ecet és a kalcium tényleg hatott. :)
2010. aug. 14. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!