Kezdőoldal » Állatok » Macskák » S. O. S! Vér bugyborékolt a...

Borcsi02 kérdése:

S. O. S! Vér bugyborékolt a cicám orrából! Szerintetek mi történt?

Figyelt kérdés

Kijáró cicámat,akit kb 2 órája engedtem ki,egy órája találtam az ajtó előtt összekuporodva,és nagyon csúnyán nézett ki,tiszta vér volt az orra,meg kicsit a szája is(nem tudom,hogy az orráról került-e oda). Látszott,hogy nem külső sérülés,hanem az orrából folyik,bugyborékol!Alig tudott tőle lélegezni. Azonnal elrohantunk vele állatorvoshoz,azóta ott van megfigyelésen,délután mehetek majd érte,de semmit nem tudtak még mondani,majd lesz ultrahang,meg vérkép.De láza is van,39,9!

Annyi mindenre gondolok,hogy esetleg megütötték,megrúgták,alig mertem felemelni,hátha belső vérzése van.

Azt is mondták,lehet,hogy mérget evett és ez vérzékenységet okozott! A járása úgy néz ki,rendben van,a dokinál mászkáltatták egy kicsit!

Iszonyatosan megijedtem,azóta bőgök,pedig tudom,hogy jó helyen van.

Szerintetek mi történhetett? Történt valakivel már hasonló?

Köszönöm a válaszokat!

2012. márc. 21. 09:14
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Mindenre rá fogok kérdezni,azokra főleg,amiket itt írtatok!Be is számolok majd Nektek!És köszönöm a gyors válaszokat,legalább nem ülök itt teljes bizonytalanságban!

A másik cicát most sikerült beterelnem,szegény azóta kereste kint a testvérét,föl-alá szaladgált.Már csak az kéne,hogy vele is történjen valami.Persze örökre úgysem zárhatom be őket..:(

2012. márc. 21. 10:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Várjuk a fejleményeket.
2012. márc. 21. 11:32
 13/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

csak most került haza a cica.Írom,amit az orvos mondott:

1.:kizárták a mérgezést,mert a vérvételkor látták,hogy azonnal megalvad a vére.

2.: Az ultrahang nem mutatott a hasában semmilyen rossz elváltozást,nem volt benne folyadék,csak dagi:)Bár ultrahang előtt úgy észlelték,hogy megvan dagadva a nyirokcsomó,de ezt elvetették később.

3.:Az esetleges bordatörésre azt mondta,hogy amikor megtapogatta,nem érzett ilyet.

4.:A koponya sérülésre szerinte nem lehet/érdemes röntgent csinálni,mert olyan vékony a kis csontja ott,hogy nem mutatná ki a repedést.

Viszont: A vérképe annyiban érdekes az orvos szerint,hogy megemelkedett a fehérvérsejt szintje.

Igazából nem tudta megmondani,mi ez az egész,azt mondta,számára rejtély a macska.

Kapott pár gyógyszert,ezek a következők:

1.: Clacimusc kálcium ampulla-vérzékenység ellen,ezt holnaptól kell neki napi kétszer adni.

2.:Noroclav antibiotikum,ezt nem tudom pontosan,mire is van,majd utána nézek.

3.:Rutascorbin: c-vitamin+kálcium.

Szerintetek lehet,hogy nem is történt baleset,hanem az alacsony fehér vérsejtszint miatt kezdett el vérezni? Az okozhat vérzékenységet?

Hogyan lehetne ezen segíteni?

Igazából ennyivel lettem okosabb.Nem túl sok,de legalább valami.Azért még így is elég nyugtalan vagyok.

A cica még nagyon riadt,bizalmatlan velünk is,bár már eszegetett.Szerintem nem érti szegény,miért hagytuk ott egész napra..

Ti mit tennétek,gondolnátok ebben a helyzetben?

2012. márc. 21. 18:21
 14/19 A kérdező kommentje:

ja,elfelejtettem megírni,hogy a vizsgálati eredmények szerint 17,6 a fehér vérsejt szintje, és ahogy láttam, 6-15-ig van a papíron megjelölve a normális/egészséges(?) intervallum..:( Annyi minden rossz megfordul a fejemben,ahogy erre az adatra gondolok,hogy inkább le sem írom.

Annyira sajnálom szegényt emiatt az egész miatt!Még csak most szombaton lesz egy éves!!!Azt hittem,mindent megadok nekik,amire szükségük van.Most meg itt sírok,mint egy hülye,mert annyira tehetetlennek érzem magam.

2012. márc. 21. 18:42
 15/19 anonim válasza:
remélem jobban lesz a gyógyszerektől...amúgy hogy érzi magát, hogy viselkedik? u.i.: ne búslakodj, a macskák nagyon szívósak :)
2012. márc. 21. 18:52
 16/19 A kérdező kommentje:

Nekem egy kicsit fura a viselkedése.Evés után összekuporodott a foteljában egy kicsit,ahol alszik,de olyan feszülten,mint aki nagyon elgyötört.Fájlalja azt a lábát is,ahonnan vért vettek,ahogy láttam.Gondoltam kiengedem a kertbe,mert nagyon menni akart,ott pisilt is,meg előtte bent az alomba is.Amikor kinéztem rá,azt láttam,hogy csak üldögél,gubbaszt,nézelődik.De bejönni még nem akart.Egyáltalán nem reagál a közeledésemre.

Mint aki kicsit sokkot kapott.Lehet,hogy az egész napi idegen helyen való bezártság miatt,de ha kapott már infúziót is,lehet,hogy dolgoznak a gyógyszerek.

Sajnos nagyon levertnek tűnik.Reggel,amikor vittük az orvoshoz,százszor élénkebb volt.Be is hozom!

2012. márc. 21. 19:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nyugtatót is kapott, azért viselkedik szokatlanul.
2012. márc. 21. 20:21
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi újság vele?
2012. márc. 22. 22:09
 19/19 A kérdező kommentje:

Elkezdtem adni neki a gyógyszereket,azóta nem vérzett az orra,remélem,bármi is van vele,segítenek majd az antibiotikumok.

Egyébként lehet,rájöttem,miért vérzett neki!

Az előbb történt valami.20 perce kéredzkedett ki,minden hajnalban ébresztenek,és kb 10 perce iszonyatos vernyogást hallottam.Rohantam le,már rosszat sejtettem. Van egy nagyon kicsike üvegezett teraszunk,amin ilyenkor egy 40x40 cm-es kis kinyitható ablakon közlekednek ki-be. Kinéztem a bejárati ajtón,és azt láttam,hogy egy nála minimum háromszor akkora, nagy dagadt macska öli,üldözi őt azon a kis teraszon.Gyorsan beszaladt az én cicám az ajtón,persze rettegve,a másik meg mint egy őrült,ugrándozott tovább,és be is repedt a teraszon az üveg,aminek nekiment.Gondolom,nem találta a kijáratot.Nagyon büdös húgyszagot is éreztem,biztos odapisilt. Most már majdnem biztos vagyok benne,hogy a múltkor reggel is ő támadta meg a cicámat,bár akkor tényleg nem voltak külsérelmi nyomok,de lehet,azért viselkedett akkor annyira megviselten. A másik macska biztosan nem ivartalanított. Sejtem,melyik házból jöhetett,ott láttam több ilyen óriási macskát.majd átmegyek finoman rákérdezni, mert nem a törött üveg érdekel,hanem hogy szerintem nincsenek is azok a macskák beoltva,akármilyen betegségeket hordozhatnak,és nem akarom két naponta orvoshoz vinni a cicámat,csak mert szegény reggelente ki akar menni pisilni és összeverik. Most szerencsére nem sebesült meg egyáltalán,csak nagyon megijedt.

2012. márc. 23. 05:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!