Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti vállalnátok így macskát?

Ti vállalnátok így macskát?

Figyelt kérdés

Nagyon sok cicám volt már, 5 éves korom óta szinte folyamatosan van macskám, nagyon szeretem őket.

A gondom, hogy egy cica se húzza tovább nálunk 1-2 évnél, vidéki kertes házban élek, tehát a macskáim legtöbbször kint vannak, mászkálnak, de ha itthon vagyunk, akkor bejöhetnek a házba is. A legtöbb cicám csak úgy eltűnt, egyszercsak nem jött haza, de tudok olyanról is, amit elütöttek.

Most lehetőségem lenne arra, hogy befogadjak egy himalájai perzsa cicát (3 hónapos), de egy ilyen macskát nem szívesen engednék ki a házból. Meg úgy egyébként is félek a macskatartástól, mert mindig, miután eltünik egy cicám, hónapok kellenek hozzá, hogy túljussak a dolgon.

Szóval félek az esetleges újabb fájdalomtól, de azt se tudom elképzelni, hogy egy macska az egész életét úgy élje le, hogy nem járta végig a szomszédságot, nem fedezte fel a legjobb búvóhelyeket stb.

Ti mit tennétek?

2012. febr. 21. 16:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. febr. 21. 16:04
 2/18 anonim ***** válasza:
65%

Nem. 1 éves macska szinte még kölyök. Nálad éppen hogy csak felnőnek a mcsakák, aztán elhullaak. Bocsi, de nektek nem való állat.

Azt nem értem, hogy ha évek óta ez van nálatok, minek visztek oda újabb és újabb macskát? Nem esett még le, hogy nálatok pusztilásra vannak ítélve?

2012. febr. 21. 16:06
 3/18 anonim ***** válasza:
érdemes ivartalanítani; úgy nem mászkál el a fiú cica/nem lábatlankodnak a lánycica kiscicái
2012. febr. 21. 16:10
 4/18 anonim ***** válasza:

Nálunk is két macska tűnt már el. :( Fogalmunk sincs, mi lett velük, egyszerűen csak nem jöttek többet.

Kedves második válaszoló, ez nagyon szemét volt tőled! Se arról nem tehet a Kérdező, ha elütik a cicákat, se arról, ha más miatt tűnnek el! Nem ő bántja őket, és nem a tartással van gond. A környék úgy tűnik, nem túl biztonságos egy macska számára. Én ezért a helyedben meggondolnám, ugyanakkor nem kizárt, hogy pont ez a cica megmaradna.

Nekem is van egy, amelyik már 14 éves lassan, és ő nem olyan mászkálós már, úgyhogy mondhatni nagyobb "biztonságban" van. Remélem, nem is lesz semmi baja.

2012. febr. 21. 16:10
 5/18 anonim ***** válasza:
Hm.A cicák azok már csak ilyen vándorjószágok.Nálunk úgy van rengeteg macska(20-25 körül),hogy egy olyan családi házakból álló lakótelepen élünk a város tetején,egy dombon,ahol mi vagyunk az utolsó előtti ház,és a szomszédunk után ilyen kiskertek,veteményeskertek következnek.Az egyik ilyen veteményeskert sokáig egy idős bácsié volt,aki a veteményezés,pálinkafőzés,borászat mellett macskaszaporítással foglalkozott.2 vel kezdte,és mióta nem jár ki(hallottam olyan mendemondákat is,hogy meghalt,de csak pletykaszinten) ,már 42 macska van(30-at ebből eddig elosztogattunk ingyen ide-oda) ,12 jár hozzánk,tejet és macskatápot kapnak... mondhatnátok,köttessük el őket,de hát nem a mi tulajdonunk,mikor meg multkor meglátta nálunk a bácsi egyik kedves állítólagos rokona az állatorvost(pedig az nem is a macskák miatt,hanem a kutyánkhoz jött,éves szurit adni neki),akkor kérdezés nélkül,hogy miért van itt,rögtön letorkollt bennünket,hogy hogy képzeljük,hogy orvost hívunk...stb. nem részletezem...
2012. febr. 21. 16:12
 6/18 anonim ***** válasza:

Ismerem ezt az érzést, nálam is ugyanez volt. Csak nekem a macska eltűnése után 1 év kellett míg meggyőztem anyut egy újról. Aztán betelt a pohár, és eldöntöttem, hogy nem lesz kinti macskám. Sajnos az első csak lakásban tartott is meghalt elég korán (leukémia :O). Viszont a mostani már 3 éves lesz, csak lakásban van tartva és nagyon jól érzi magát :3

Ha tudsz róla a lakásban rendesen gondoskodni, akkor hajrá. Tény, hogy pont amiatt, amit leírtál többet kell velük a lakásban foglalkozni, mert különben unatkoznak és akkor nekiesnek a berendezésnek rendesen. De n nem látom a cicámat boldogtalannak, akkor sem, ha nem mehet ki. Anyu azt szokta mondani, hogy tuti ledobná a szőrét ijedtségében, ha kiraknánk :D

2012. febr. 21. 16:14
 7/18 anonim ***** válasza:

Nincs választási lehetőséged, ugyanis egy himalájai cicát ugyan úgy mint egy perzsát tilos kiengedni, tehát nem fogják elütni, megmérgezni vagy csak elvinni. A perzsa 'kanapétigrisnek' lett tenyésztve, egyáltalán nem tudja magát megvédeni, sőt egy tenyésztőtől hallottam kiállításon, hogy neki van olyan cicája aki még a magas franciaágyukra sem tud magától felmenni. Szóval, gondolj bele ez a cica még egy kutya elől sem tud felmászni egy fára, jó eséllyel halálra ítéled ha kijárós cicát csinálsz belőle. Plusz én a bundája miatt a saját érdekedben sem engedném ki. Ezt a fajtát is napi szinten gondosan át kell fésülni, biztos örülnél neki ha csatakosan állítana haza csak azért mert mondjuk párás volt a fű ahol járt.

Ha nem tudsz megbarátkozni a gondolattal vagy nincs lehetőséged rá, hogy csak szobában tartsd akkor NE vállald, sőt akkor semmilyen fajtiszta cicát ne válassz társadul. És ne aggódj nem lesz bánatos a szobában, neki elég az is bőven ha nézelődhet az ablakban meg heverészhet az ágyon naphosszat és szereted, na és persze játszol vele. Nah igen és kiszolgálod őt kénye kedve szerint :P

2012. febr. 21. 16:14
 8/18 anonim ***** válasza:
ja meg fenyegetett is bennünket ,hogy rendőrt hív,ha mégegyszer ezt meglátja,meg találkozunk a bíróságon meg mittudomén... szóval ez a része a dolognak nem hiányzik...abba pedig már bele se merek gondolni,hogy mi lett volna,ha azért hívtuk volna az állatorvost ,hogy altasson el belőlük párat...
2012. febr. 21. 16:15
 9/18 anonim ***** válasza:
Jaj majdnem lemaradt... a betegségek... a FIP, Felv, FIV ezek a legismertebbek, erre oltanak, de az sem életbiztosítás és akkor még van egy csomó amire nem (mert egyszerű hétköznapi betegségek, mint pl vírusos hasmenés), a perzsafélék amúgy is fogékonyak különösen a légúti megbetegedésekre, ezt a fajta cicát ne kockáztatnám meg, hogy kinn tartsam.
2012. febr. 21. 16:24
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tehát egy ilyen perzsa cica direkt arra van kitalálva, hogy bent élje le az életét.

Az egyedüllétet hogy viseli? Még pár hónapig szinte minden nap itthon van valaki, de lehet, hogy ez később nem így lesz.

2012. febr. 21. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!