Mi az, hogy bekattan a cica és szétharapja a gazdija arcát, ne ijesztgessetek?
Hát, ha bántja valaki a macskát, akkor esetleg megkaphatja, hogy szétmarja az arcát, de az állatkínzó nyomorékok ezt meg is érdemlik.És , amíg tapasztalatlan a cica, addig előfordulhat, hogy játék közben erősebben megharap.A mienk néha játékból támad és még kisebb korában csúnyán szétkarmolta anyám karját .Csuklójától könyékig mély karmolásokkal volt tele, de akkor látta a cica, hogy rosszat tett és azóta óvatosabb.Nagyon értelmes állatok ezek, ha a gazdi kicsit is próbálja fegyelmezni.
Viszont én hallottam még nagymamámtól egy érdekes történetet.Állítólag volt egy katonatiszt, aki mindíg a macskájával aludt és horkolós volt.Egyszer szétrágott torokkal találtak rá, arra gondoltak, idegesíthette a macskát a horkolás és ezért támadt rá.Nem tudom, mennyire lehet ez igaz, de az tény hogy egy állat is bekattanhat bármikor valamitől.
A katonatiszt pedig nyugodtan aludt, amíg a cica szétkapta a torkát .. Igaztörténetnek tűnik :D
Meg kell nevelni -nem ütlegelni, rácsapni- és megtanulja, hogy még játék közben sem haraphat. Ha harapni kezd, szólj rá erélyesen, hogy NEM és hagyd ott. 4-5. alkalomra már érteni fogja, hogy ebben nem vagy partner : )
Az ilyen kis befogadott cicmákok mindig hálásak, nem kell megijedni a mendemondáktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!