Mi az, hogy bekattan a cica és szétharapja a gazdija arcát, ne ijesztgessetek?
A cicák hajlamosak játék közben bevadulni, ilyenkor karmolnak, harapnak. Én ilyenkor egyszerűen otthagyom, nem foglalkozom vele, nem is nézek rá, tombolja ki magát egyedül.
Azért nyugi, az hogy álmodban nekedugrik és szétmarcangol, nem jellemző..
A nyers húshoz ennek semmi köze.
egy szeretetben nevelt cica,aki kiegyensúlyozott,nyugodt az sosem fogja az arcodat szétmarcangolni.
Mesélek egy esetet.
A kedves szomszédasszonyom macskás.Talált egy kőbor macskát.Ezt a macskát a suhancok szó szoros értelemben megskalpolták,vagyis a fején a bőrt lenyúzták.Élt a macska,így gyorsan állatkórházba vitte,és egy vagyont fizetett,hogy az orvosok csodát tegyenek.tettek is.A macska túlélte.Ma azért veszed észre a sérülését,mert a fejbőrén sokkal világosabb a szőre.
De a macska senkit nem enged a közelébe csak a szomszédasszonyomat.Sosem bántotta.De isten ments,hogy valaki meg akarja simogatni.Annak rögtön neki ugrik éles karmokkal.Többször voltam a szomszéd asszonyomnál.3 macskája közül kettő már jön és hízeleg,de a harmadik tisztes távolságban ül,és pihen.De mindig lesi minden mozdulatomat.Ha felálltam ,akkor ő is éberebb lett.Sose közeledhettem hozzá,mert már pár métertől jelezte,hogy jobba ha megállok...
Szóval ha egy macska szétmarcangolja az arcodat akkor annak a macskának súlyos lelki bántalmazása volt..és retteg.
A macskák tényleg hajlamosak bevadulni játék közben, tesómnak a hüvelyk és mutatóujja tövében átlyukasztotta a szemfogával a bőrt, csupán játékból.
Kapott is a poli-papuccsal csóró, hihi:)
Úgyhogy csak óvatosan.
Bár, valószínű nevelés kérdése az egész.
Üdv.
Aki azt írja, h ilyen nincs annak tessék:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__2644357-mas-..
1 kérdéssel lejjebb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!