A cicánknál fülatkára gyanakszunk. Lehet? Megoldás lehet, ha csak állatpatikában kérünk rá gyógyszert?
Csütörtökön került hozzánk (egy ismerősünknek költöznie kellett ahová nem vihette a cicát), már akkor gyanús volt, hogy a szeme fölött ritkább a szőre.
Később feltűnt hogy sokat vakarja a fülét. (Ezért a szőrkopás.)
Megnézegettem a fülét és ilyen barnás/feketés váladék van benne.
Most már a fejét is megszokta rázni.
A neten utánanéztem, és fülatkára gondolok.
Ha nem muszáj akkor nem vinném el állatorvos azért, hogy megállapítsa ugyanezt, és fizethetek érte.
Természetesen ha nem egyértelmű akkor irány a doki. :)
Mit tanácsoltok?
Köszönöm előre is :-)
Sajnos kénytelen leszel elvinni.
Az orvos tudja szakszerűen kitisztítani neki.
Aztán befújja egy speciális sprayvel.
majd ad fülcseppet amit 2-3 hétig naponta kell csepegtetned neki.
A macskának minden baja lesz, meglátja a cseppet már menekülni fog.
de ha nem kezeled neki akkor előbb utóbb csupa seb les az egész macska és vésere fogja karmolni a fülét.
sajnos tapasztalat
Köszönöm szépen a tanácsokat. El is indultunk a dokihoz, elvileg 8ig rendel, de már 8 előtt 20 perccel sehol senki nem volt. :-(
Tudom, nem ilyenkorra kellett volna időzíteni, de sajnos így alakult, majd holnap reggel.
Ami még érdekelne, hogy nagyjából ezért mennyit fogunk fizetni? Azt olvastam, hogy 3500 Ft a vizsgálati díj, de gondolom erre még rájön a fültisztítás, meg még kitudja mi.
Nálunk is ennyi volt kiirva vizsgálati díjnak.Mikor bevittük a cicát,kiderült hogy macskanáthás volt.Adott neki egy tablettát,2 szurit,advocatet,nagyon alaposan kitisztította a fülét,otthonra adott 6 napra antibiotikumot meg 2 napra fájdalomcsillapítót.Azt hittük 15 000 alatt nem jövünk el.Hát a végén a doki 4200 Ft-ot kért :)
Szerintem a vizsgálati díj az,mikor a macskádnak pl szted piros az íne,elviszed,doki megnézi,de semmi baja,akkor kéri el a 3500 ft-ot.
"nem vinném el állatorvos azért, hogy megállapítsa ugyanezt, és fizethetek érte. "
Jó esetben nem csak ezt a megállapítást kapod meg tőle, hanem a szükséges azonnali beavatkozást, orvosságokat, tanácsot stb. Szóval épp azt, amit ingyen vártál itt :)
Én éppen most vagyok túl egy fülatkás körön: egy endoszkópos vizsgálat, igen alapos fülmosás, 1 advocate csepp és 10 nap múlva kontroll, 7500 Ft.
Nyilván 1-2 napon nem múlik, de a fülatka a macskának hosszútávon kínszenvedés, úgyhogy én nem ezen spórolnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!