Most mit csináljak? Állatpatikában megoldható ez?
A cicámnak tegnapelőtt elkezdett fájni a füle (este értem csak haza), így tegnap reggel elvittem állatorvoshoz. A doki kitisztította, kapott fülcseppet, szurit és atkák elleni "krémet" a tarkójára.
Kaptunk itthonra is fülcseppet, de ma ahogy bele akartam nyomni, az egész kispriccent, persze még véletlen sem a fülébe, hanem csak rám.
A doki messze van és rövid ideig rendel. Én ma is, holnap is vizsgázom, tanulnom kellene.
Szerintetek ha viszem a kiskönyvét (3 számomra olvashatatlan szó van odaírva a tegnapi kezeléshez), akkor állatpatikában adnak újra olyan cseppet?
Köszi
Akkor lehet, hogy felhívom a dokit, hogy mi volt az, és lehet-e vény nélkül kapni...remélem, hogy igen...mert nagyon felborítaná a napom, ha még oda is el kellene mennem :S
Nem sok időm volt készülni a holnapi vizsgámra.
Mi volt a neve a cseppnek?
Tiacil? Ciloxan? garason? Vagy Tobrex?
Ebből a Tiacil az állatgyógyászati csak...tehát csak állatorvos...
A többi mind humán gyógyszer. És azt hiszem csak a garason vényköteles, és az biztos hogy az...
De ha megírodmilye volt, megmondom mi helyettesítheti hatóanyailag...
Nem a dott a doki egy teljes cseppentőt...most olvasom...hanem kimérte fecskendőbe, vagy mi?
Akkor nem csodálom hogy mellé ment, fecskendőből nagyon nehéz finoman adagolni ám...
Jajj de jó lenne, ha meg tudnád írni. Remélem még nem késő, ha megírom.
Sajnos tényleg csak fecskedővel adta, így azt tudom csak nagyjából kisilabizálni, amit a könyvecskéjébe írt.
Advocate (ez matrica, sztem ezt kapta a tarkójára atkák ellen).
rexo(lant, kant...az eleje biztos)
...moxil
R...exryl fus
Nem tudom, hogy ezekkel mennyit segítettem, de nem igazán tudom elolvasni az írását!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Hátha ez a plusz infó még jól jön: tejszínű (fehér) volt a cucc.
Köszi
Tuti Dexoryl lesz.
Ugyan ilyen nyavajára ezt kapta a cicám, és még tejszínű is. :)
Nem, nem ismerős sehogysem a név, ahogy írtad, és hiába bújtam a netet.
Az advocate biztos hogy a fültetü ellen van.
Na most hagy kérdezzem már meg, most mit állapított meg az orvos, mi baja a fülének?
Merthogy fülfertőzésre, és fül élősködőre is kezeli egyszerre, ezt nem értem.
Ha fültetüje van, azt egy mikroszkóp alatt kellett volna megnéznie. Becseppenteni a fül mögött, és kész, majd kiürül.
Ha meg fülgyulladása, vagy fertőzése va, akkor adunk otthonra fülcseppet. De a kettőt együtt nem értem.
Azt gyanítom, mivel nincs mikroszkópja, és nem nézte meg a fülben lévő váladékot, ezért inkább mindkettőre kezeli.
De nem szeretem a ilyet.
Meséld már el nekem akkor, hogy a füle belül barnás, fekete volt? Mert akkor atka igen, és elég az advocate.
Viszont ha barnás, sárgás, fehéres, vagy véres, az lehet méghozzá bármi.
Ha a gyógyszer humán, amit nem tudunk elolvasni, igen, valószínű a gyógyszerész el tudja olvasni. És mielőtt tanácsot tudnék adni, hogy mit kérj a gyógyszerésztől, amiket kérdeztem válaszolj már légyszi.
Másnem megkérdezem az állatorvosom, mi lehet az a szer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!