Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most mit csináljak? Állatpatik...

Most mit csináljak? Állatpatikában megoldható ez?

Figyelt kérdés

A cicámnak tegnapelőtt elkezdett fájni a füle (este értem csak haza), így tegnap reggel elvittem állatorvoshoz. A doki kitisztította, kapott fülcseppet, szurit és atkák elleni "krémet" a tarkójára.

Kaptunk itthonra is fülcseppet, de ma ahogy bele akartam nyomni, az egész kispriccent, persze még véletlen sem a fülébe, hanem csak rám.

A doki messze van és rövid ideig rendel. Én ma is, holnap is vizsgázom, tanulnom kellene.

Szerintetek ha viszem a kiskönyvét (3 számomra olvashatatlan szó van odaírva a tegnapi kezeléshez), akkor állatpatikában adnak újra olyan cseppet?

Köszi

2011. máj. 27. 07:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nézd meg ezeket a neveket, szerintem a 3. lesz az:

[link]

Ezeket a weblaposokat fel is hívhatod a prodlémáddal, mert állatorvosi rendelő is egyben, tehát az orvost is meg tudják kérdezni. Éspróbáld meg beolvasni a leírtakat, max tudják mi a hatóanyag, és ajánlanak másikat!

Nekem is szoktak segíteni.

2011. máj. 27. 09:35
 12/18 A kérdező kommentje:

Hű, megpróbálok mindenre válaszolni. De először is nagyon köszönöm mindenkinek a segítségét!

Ez a dexoryl ember gyógyszer? vagy vény nélküli állat?

Mikroszkóp alatt nem nézte meg, lázat sem mért. Azt mondta, hogy ilyen pikkelyes valamis a váladék, amit kiszedett (atka, gomba és nem is tudom milyen szót használt még), de barnás fekete volt.

Nem vérzik, nem váladékozik a füle. Csak ha megrázza, akkor fura hangot ad.

2011. máj. 27. 09:41
 13/18 A kérdező kommentje:

Most már sajnos látom, hogy vény köteles állatgyógyszer :S

Így is alig tudok tanulni, úgy aggódok. Tényleg mindjárt felhívom a dokit, akkor legalább már biztosan tudnék mindent. De most nincs is rendelési ideje :S De tehetetlennek érzem magam! Nagyon köszönöm, hogy segítetek.

2011. máj. 27. 09:56
 14/18 anonim ***** válasza:

Aha értem.

Akkor csak atka lesz az.

Az állatorvostól meg kérj el egy olyan mobilszámot, amin bármikor elérhető...ha már ő cseszte el, és nem figyelmeztetett fecskendőből milyen nehéz adagolni ilyen dolgokat.

A folyadék meg csak tisztító folyadék volt szerintem, ami lehet irritálja is a kis fülét, mert mondjuk vannak sebecskék benne.

A lötty helyett kamillás vízzel, fültisztítóval minnél több váladékot szedj ki, ha lehet ne nagyon mélyen, mert baja lehet a dobhártyájának ha megsérted. Csak óvatosan ami a felszínen van. Kétszer ne nyúlj vissza bele ugyanazzal a fültisztítóval.

Tekerd takaróba, a lábaival ne tudjon csikarni, csak a feje legyen kint. Ha nincs ki lefogja, így ülj rá a kényszerzubbonyos cicára.

Biztos irritálja a felváló váladék, meg a döglődő atkák...

2011. máj. 27. 10:07
 15/18 A kérdező kommentje:

A doki is úgy kezdte, hogy fültisztítóval (amit benedvesített vmi tisztító folyadékkal) kipucolta a fülecskéjét. Aztán jöttek a továbbiak (ez a tejszerű valami a fülébe, szuri hátulra és az advocat a tarkójára).

De ez a folyadékos hang már a doki előtt is meg volt neki, ezért is ilyedtem meg, nehogy véletlen az egyensúlyérzéke bajba kerüljön (kinti kislány).

2011. máj. 27. 10:16
 16/18 A kérdező kommentje:

Felhívtam a dokit. Vényköteles volt, amit adott, úgyhogy délután megyek be hozzá.

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!

2011. máj. 27. 11:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Jaa.... hogy a füle adott ki hülye hangot, azt hittem a macska fájdalmában.

Akkor kluttyogott nem? És tele van váladékkal, vagy a tisztító folyadék nem lett rendesen kiszedve.

2011. máj. 27. 12:08
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget valóban ez a D betűs valami volt, most jöttem meg a dokitól, ma már cseppentőben adta :)

Igen, ilyen kluttyogás szerű hangot adott ki a füle. Lehet, hogy emiatt kezeli kétféleképp?

Javítanám a saját kommentemet...természetesen ijedtem meg :( Ciki...

2011. máj. 27. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!