"A menhely szóvivője elmondta, hogy ezt egy égi jelként értelmezték és úgy vélték, megéri Andreának egy szerető családot keresni, ez szerencsére sikerült is."
Gratulálok. Kétszer kell túlélnie a gázkamrát ahhoz, hogy erre rájöjjön az a barom? Őt zárnám be.
17/L
2. vagyok.
Igazából egyetértek veletek, csak magának a cikknek a szenzációhajhász, túlhajtott szövege csípi a szememet.
Kár ezt előre megfontolt, brutális kegyetlenségből elkövetett állatkínzásnak beállítani, elvégre nem az, és végül a menhelyi dolgozóknak is megesett rajta a szívük. Mit gondoltok, a gyepmesteri telepeken mit csinálnak sok száz állattal? Arról senki nem ír Blikk-hangvételű cikket.
Nem mintha ettől jobb lenne az egész, de (Magyarországon legalábbis) a menhelyek egyszerűen anyagilag nem engedhetik meg maguknak, hogy minden egyes befogadott állatot az örökkévalóságig tartsanak szívjóságból.
És amíg nálunk ilyen az állat- és főleg macskatartási "kultúra", amilyen, és a macskák orrba-szájba, kontrollálatlanul szaporodnak elárasztva az utódaikkal a világot, szerintem vannak nagyobb problémák is, mint az, hogy a menhelyeken elaltatják az állatokat.
Igen, tényleg sajnálatos a cica esete. Még sajnálatosabb a többié, akiket vele együtt öltek meg.
Igaz, hogy a szén-monoxid mérgezés nem jár fájdalommal, max egy kicsit szédül előtte az áldozat.
De az, amit a cica az gázkamrában, és előtte átélhetett... (Betuszkolják őket egy kicsi, zárt helyre, sok cicát és kutyát, és jó időbe telik, mire......)
Borzasztónak tartom az egészet.
Nagy állatbarát vagyok, és úgy gondolom, hogy azokat a barmokat kéne ilyen helyre csukni, akik csak úgy kidobják a feleslegessé vált állatokat, mert "úgyis etetik őket a járókelők".
Az meg a másik, hogy rengetegen nem rendeltetésszerűen tartanak kutyát/macskát, mert nincsenek ivartalanítva (igaz, hogy sokba kerül, de aki így gondolkodik, annak nem kell állat).
És még utána ezek a gazdák vannak fölháborodva azon, hogy milyen csúnya kiscicák-kiskutyák születnek a macskájának/kutyájának (persze az ilyenek legtöbb esetben menhelyen végzik, vagy a gazda pusztítja el őket...
Tudom, hogy itt nem sokat számít a véleményem, és úgyis a legtöbben csak átfutnak rajta a szemükkel, de mégis az lenne a kérésem, hogy akik ezt olvassátok, ha van olyan macskátok-kutyátok, ami nincs ivartalanítva, vigyétek el állatorvoshoz, mert csak így lehet megmenteni az ilyen szerencsétlen állatokat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!