Fogadott már be valaki kóbor kiscicát? Mik az elsö teendök vele? Tanácsokat várok.
Mindent jól csinálsz, én is így csináltam mikor befogadtunk egy csontsovány szocializálatlan kis kandúrt :)
Nem tudom felfogni "emberek" miket képesek művelni :(
Sok boldog évet kívánok nektek együtt :)
Mutatsz képet a cicusról? biztos nagyon ari^^
A legfontosabbat megtettétek: féregtelenítés, megfelelő táplálék. Amennyiben elviszed orvoshoz, úgy előtte ajánlatos elvégeztetni egy vértesztet, hogy nincs-e valami vírusos betegsége.
A további teendőd pedig az lenne, hogy sokat szeretgesd és játsz vele, hogy boldog és kiegyensúlyozott cica lehessen belőle. Kb. féléves korában ajánlott az ivartalanítás.
A saját cicám történetét írom le, ezek a tapasztalataim:)
De ha rendesen eszik, annyira nagy gáz nem lehet..
Az enyém (félfajtatiszta main coon) úgy jött, hogy a mama valahogy kiszökött,mire rájöttek,hogy vemhes,addigra meg is születtek a keverék kölykök.1 hónaposak sem voltak,mikor el akarták őket altatni,mert így nem kellettek,hozzánk az állatorvostól kerültek.Bántották őket, éheztek,férgesek voltak.Nem sokat törődhettek velük.(Ervinke lehetett a leggyengébb és hát ahogy lenni szokott,az erősebbek elverték a kajától). Komoly bélgyulladása volt,szörnyen nézett ki.Nagyon félt az embertől, a hangos szótól is.Valószínűleg,amiért ilyen kis nyeszlett volt,bánthatták.Nem egy ilyen tapasztalatunk van:(De két nap múlva hálásan dorombolt még a szuriknál is. Állatorvosnál volt,tizenpár szurit kapott, mire rendbejött, de sokáig nem is evett,mikor nagyon beteg valamelyik és ráadásul pici,nem tudja megenni a száraztápot.Kefírrel kevert májkrémmel vesszük rá,hogy egyen és aztán egy ideig jó minőségű pástétomot,vagy konzervet kap,mert muszáj,hogy összeszedje magát.Próbálkozunk mindíg a beáztatott kölyöktáppal,de Ervinkénél nem jött be,úgyhogy mese nem volt.Majd szép lassan egyre kevesebb a konzerv,de időnként a nagyok is kapnak kis mennyiséget.
De az állatorvos a titka, az én kis drágámat a halál elől mentették meg. :(
Remélem tudtam segíteni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!