Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kínzás ez a macskának vagy sem?

Kínzás ez a macskának vagy sem?

Figyelt kérdés

szeretnék macskát tartani de úgy, hogy a házból(100m2-es) soha életében nem engedném ki, mert nagyon nagyon forgalmas helyen lakom örülök ha én át tudok menni az úton, egyszóval ha macskát kijárósnak hoznék ide 100% hogy elüti valami, és van olyan ember is akitől félteném az utcán őt.

Anyagi gondok nincsenek, a legjobb minőségű ételeket, minden mást megkapna csak a kijárást nem.

Nem kínzás ez a cicának?

mert ha rossz neki, akkor inkább nem tartok

2011. nov. 25. 12:46
 1/9 tekike99 ***** válasza:
csilliárd ember tart lakásban cicát, köztük nekem is volt. én nem láttam rajta, hogy szenvedne, sőt. nyilván jobb nekik kint, de ha kismacs korától bent lakik, akkor nem hiányzik neki.
2011. nov. 25. 12:50
 2/9 anonim válasza:
Nem, ha igy szokja meg. Bent legyen neki ingergazdag a kornyezet, ne legyen allandoan egyedul (azt rosszul birjak). Amig pici lehetnek problemaid vele, pl. felmaszik mindehova, fuggonyre, polcra, de akkor se o fog szenvedni, hanem inkabb te.:) Aztan idovel lenyugszik, foleg ha ivartalanittatod, akkor kevesebb lesz a mozgasigenye.
2011. nov. 25. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet kapni macskapórázt, kb olyan mint a görény póráz, nem a nyakán van, hanem a hátán, vállán. Azért ne foszd meg teljesen a szabad levegő élményétől, néha elviheted sétálni. Valamint ivartalaníttasd.
2011. nov. 25. 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Van olyan ismerősöm, aki oroszkék /ők hozták be Magyarorsztágra ezt a fajtát/ macskákat tenyészt. Egy egész nagy szoba az övék. Soha nem voltak kint, de még a szobájukból sem jöttek ki soha. Tizenvalahány éve megvannak, bajuk nincs. Hogy boldogok-e? Azt tőlük kellene megkérdezni. Szerintem ha megszokja a bentlétet, ez természetes neki.
2011. nov. 25. 12:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Azt sem tudjuk, hogy a csak kinn tartott macskák szeretik e azt a létet? Főleg most, amikor mínuszok röpködnek. Most jönnek majd az "elbújik meleg(?) helyre" szövegek. És az miért jó, ha kucorog egy kis lyukban egész nap, amit a teste melegével "fűt"? Nekem lakásmacskáim vannak, én úgy tapasztalom, hogy jól érzik magukat, főleg, miután mindkettő mentett, egyiket januárban b...ta ki a "gazdája" a határba. A másikat kivágta a ház elé a szintén kedves "gazda" és nem engedte vissza, gondolom meg is rugdosta, mert nagyon félénk még egy év után is, itt nálam.

Nos, egy kicsit OFF volt, de kikívánkozott. Lehet velük sétálni, ahogy előttem írták, veszel hámot és pórázt. Én az egyikkel lejárok amíg jó idő van, mindennap. Általában egy órát vagyunk lenn, akkor magától elindul hazafelé. Ha nem érezné jól magát a lakásban, nyilván nem tenné.

2011. nov. 25. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Nyugodtan tarts cicát a házban, egyáltalán nem kínzás! :) Ha soha nem engeded ki, nem is fog vágyni, mert nem tudja milyen az. Ha sokat foglalkozol, játszol vele, hogy ne unatkozzon, teljes életet élhet a 4 fal között is. Esetleg tarts kettőt, így tudnak egymással játszani, és nincsenek egyedül akkor sem, ha te egész nap dolgozol - de ezt inkább csak úgy javaslom, ha együtt viszed őket haza, vagy még egy éves kor alatt kap társat a cica.

Írták az ivartalanítást, bármilyen nemű cicóról legyen is szó, az ivartalanítás nagyon fontos ha lakásban él a cica, ellenkező esetben mindenki életét megkeserítheti! (A kandúr jelöl, a tüzelő nőstény vinnyog és az ágyba vizelhet, szöknek, stb..)

Nem rossz ötlet a hám sem, ezzel max az lehet a probléma, hogy a macs öntörvényű állat. Ha megszokja a kijárkálást akár hámon is, valószínűleg nagy patáliát csap ha ő éppen ki szeretne menni, de a gazdi pont nem tudja vinni, esetleg még szökni is próbál. Nagyobb az esélye annak is, hogy összeszed valami betegséget. :/ De van olyan cica, akinél meg tök jól működik a hám, és nincs belőle probléma.

Jaa és még annyi, hogy a bútoraid védelme érdekében ajánlom neked a kaparófával ellátott cicabútort, ha ezt időben megszokja, akkor valszeg nem fog máson karmot koptatni! :)

2011. nov. 25. 13:30
 7/9 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2011. nov. 25. 13:47
 8/9 anonim válasza:
Szerintem se kínzás neki akár pici lakásban is tartható csak legyen hely ahol figyelheti "birodalmát" jó ha van neki egy cicabútor, legalább addig se a kanapé vagy az ágy oldala bánja :)
2011. nov. 29. 13:07
 9/9 A kérdező kommentje:
:)
2011. nov. 29. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!