Ivartalaníttatom a macskámat. Aki már túlvan rajta, volt emiatt lelkiismeretfurdalása?
Most kértem időpontot az állatorvostól, egy hét múlva megyünk, de most olyan hülyén érzem magam, mintha megnyomorítanám. Jogom van hozzá, hogy elvegyem tőle az anyaságot? Nem vagyok biztos a dolgomban. A lánykutyám is ivartalanítva van, ő testesebb lett, és a hormonális változás miatt foltokban kopaszodik a háta.
Szerintetek mit csináljak?
Én is pontosan tudom, hogy nem KELL szülniük, de nem is ezt mondtam az előbb. De egy állat sem kevesebb, az a természetes, ha vannak egyszer kölykei, másrészről neked (feltéve ha nő vagy) mondanák, hogy na, neked nem lesznek gyerekeid mert nem muszáj... akkor elgondolkodnál nem?
Persze lehet ivartalanítani, semmi baj azzal, nekem ez a véleményem.
22:27!
1. Tedd meg a kedvemért, hogy egyszer az életedben ellátogatsz egy menhelyre kérlek. Ott belenézel a kutyák, cicák szemébe. Utána máshogy fogsz gondolkodni, megígérem.
2. Legyél picit tájékozottabb. Olvass kutyás, macskás könyveket. Ezekből megtanulhatod, hogy egy állat élete mitől lesz boldog és teljes. Mik a fizikai és mik a lelki szükségleteik. Nagyon nem azok, mint nekünk. Nekik van pl. egy rettentő erős fajfenntartó ösztönük és e miatt tűzön-vizen keresztül utódokat produkálnak kényszerből. Neked nincs ilyen, ugye? Nem szabad összekeverni a dolgokat, hanem olvasni és tájékozódni kell, hogy az állatainkat a legjobban el tudjuk látni.
Köszönöm a válaszokat!
De most közbe kell szólnom.
A kutyás, macskás könyvek imformációinak egy része használható ugyan, de nem szentírás. Oké, legyen fajfentartási ösztön, a lényeg ugyanaz. Én nő vagyok, nagyon szeretnék gyereket, pedig szar a világ, világválság van stb, tehát racionálisan hülyeség lenne gyereket bevállalni, uszkve 100 éve. Akkor ez mi, ha nem ösztön????
Kedves okos válaszoló, nézz egy 40 éves kétségbeesett nő szemébe, aki karriert épített és nem jön össze a baba, akkor megtudod, mi a fajfenntartási ösztön...
Egyébként meg ha nem a kérdésre válaszolsz, inkább ne zavard azokat az embereket, akik segítenének.
Nagy izgalmamban el is írtam magam, információ, na.
Köszi a válaszokat!
Figyelj ide, én nem azt írtam, hogy OLYAN fajfenntartó ösztöneink lennének, mint a macskáknak. Te viszont úgy fogalmaztál, hogy az embernek NINCS fajfenntartó ösztöne, én ebbe a nüanszba kötöttem bele.
Ami egyébként meg azért vicces, mert pl a férfiak megcsalás utáni lebukásnál azzal védekeznek, hogy az ember nem monogám, a férfinak "szórnia kell a magvait". Szóval ne gyere nekem azzal, hogy mit engedek meg magamnak, meg hogy ennyit kellene a macskámnak. Amikor előtte azt fejtegetted, hogy az állatoknak mások a fizikai meg a lelki szükségletei.
Egyébként meg az állatok meg a környezet meg a túlszaporulat dilemmádra: ha látod a kérdésemet, akkor talán felfogod, mit akarok: ivartalaníttatni a macskámat. Fogtad?Köszi. Pá.
:-) Ok!
(azért tanulok én is új dolgokat, ezt a "magelszórás" + "nem monogámok a férfiak" dolgot még nem hallottam és nem is olvastam sehol idáig)
Legeslegutolsó OFF
(elismerni a másságot - az élet bármely területén - , de megengedni a jogot mindenre, ami engem is megillet nem ellentét, hanem liberalizmus. lehet rosszul és jól csinálni.)
Bocsánat, megszűntem...
Na gyere csak vissza, kezd érdekessé válni az off.
A magelszórást nem én találtam ki, meg a monogámiát sem.
De nem is ez érdekel.
Szóval ha én liberális vagyok, és csak annyit engedek pl a macskámnak, amennyit magamnak, akkor hagynom kellene, hogy egyszer elljen kölyköket, amennyiben én magam is szeretnék gyereket, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!