Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kan kutyát ivartalaníttat...

Ha a kan kutyát ivartalaníttatom ugyan úgy fogja védeni a területet?

Figyelt kérdés

Van egy kan kutyám meg fiatal 4 éves. Ha ivartalaníttatom akkor ugyan úgy fogja őrizni a területet? Fog még jelölgetni bokrokat? Nem fog más kan kutyákkal dominálni?

A válaszokat előre is köszönöm.

2011. aug. 30. 19:58
 1/6 anonim válasza:

Szia!

Szerintem nem lesz gond vele, bár gondolom munkahelyről van szó.

Mert Én munkahelyemen is kan kutya van..Bár ő nincs ivartalanítva. Talán nézz utána a neten!

2011. aug. 30. 20:02
 2/6 anonim ***** válasza:

A területet ahol él ugyanúgy védelmezni fogja a gazdáival együtt.

Dominanciát illetően nem lesz annyira domináns, de azért ez nevelés -és részben alap természet- kérdése is.

A kan kutyák (normál esetben) pedig úgy pisilnek, hogy felemelik az egyik lábukat. Nem tudok róla, hogy ivartalaníttatás után ez megváltozna. Szóval meg fogja még ezután is jelölni a bokrokat. Tüzelő szukák után viszont már nem fog kiszökni.

2011. aug. 30. 20:05
 3/6 A kérdező kommentje:
A választ köszi! Nem az portámról an szó és elég nagy már ő a 3 kutya de mivel nagy testű ő védi gazán a területet. amúgy már neézegettem de nem találtam ilyet.
2011. aug. 30. 20:05
 4/6 A kérdező kommentje:
értem. A bokorra csak azért kérdeztem mert még rajta kívül van 2 kan kutyán és a bokrok így elggé száradnak!
2011. aug. 30. 20:08
 5/6 anonim ***** válasza:
az ivartalanítás nem agymosás :)
2011. aug. 30. 21:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Jelölni fog, de kevesebbet, illetve az ivartalan kutya vizelete nem szárítja a növényeket (tapasztalat).

A szexuális dominancia megszűnik, azaz nem fog tüzelő szuka miatt összeverekedni más kanokkal, de dominancia fitogtatás miatt simán.

A terület védésre ez nincs hatással.

2011. aug. 30. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!