Kezdőoldal » Állatok » Macskák » SOS! Bolhás lett mindkét...

SOS! Bolhás lett mindkét kiscicám! Mit tegyek? :S

Figyelt kérdés

Van egy nagyobb, kijárós macskám, valószínűleg ő szedhette össze odakint a bolhákat. Ő már lassan 2 éves, szóval vele nincs gond, őt ki tudom kezelni. De van két kiscicám is, ők mindketten nagyon fiatalok, de sajnos ők is elkapták a bolhákat a nagycicától és nem tudom, mivel lenne szabad kezelni őket! :S

Az egyik kiscica 6 hetes, a másik cicó 8 hetes. Mit adhatok nekik, vagy mivel segíthetnék rajtuk? :S

2011. nov. 14. 15:27
 1/10 anonim ***** válasza:
bolhaírtó..
2011. nov. 14. 15:34
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, azt én is tudom, de MILYET? A nyakörvet nem lehet 6 hónaposnál fiatalabb macskára adni, és azok a szerek, amiket ma néztem a helyi kisállatkereskedésben, azok is csak 3 hónapos kortól alkalmazhatók.
2011. nov. 14. 15:36
 3/10 anonim válasza:
Vidd őket állatorvoshoz, ő biztosan tud segíteni.
2011. nov. 14. 16:57
 4/10 anonim válasza:
mi elmentünk az állatorvoshoz mert nekem volt egy macskám és utánna lefialt és lett 4 kiscica nekem már a 2 nap megengette hogy megfogjam a kicisket és nézem a hasát és voollt benne vagy 10 bolha midegyikbe és az állatorvos adott az anya macskának már nem tudom milyen bolha írót ami nem ártalmas a kicsikre és a kiscicákra meg azt mondta hogy nem baj csak akkor hogya testük 90%-a bolhás ás az anyamacslából kírtottükn akicsikből meg próbaltam kiszedegetní és vagy 3 nap mulva már egyikbe se volt bolha :DD
2011. nov. 14. 18:55
 5/10 hell-ikon ***** válasza:

Gyors megoldásként Neostomosan. a két kiscicára egy ampulla elég lesz, szerintem. Ezt 1 liter vízben feloldod és megfürdeted vele a macskákat a használati utasítás szerint.

Ha marad az oldatból, akkor a helyüket is befújhatod vele. De inkább akkor vegyél kettőt és egy megy a fürdetésre egy meg a helyük permetezésére.

Állatpatikában kapni. A két ampulla össz. ára kb. egy normálisabb bolha nyakörv árának fog megfelelni. De ha Googleben rákeresel, biztos ad rá találatot ami alapján kalkulálhatsz.

2011. nov. 15. 06:57
 6/10 anonim ***** válasza:
az a baj hogy a bolha nem csak a macskában van hanem ha ben van akor a szőnyegben meg takaróban megbújik nem elég csak a macskából ki irtani hanem az egész lakásból kikel nekem is ez volt de ki pusztult az összes bolha hálistennek:)
2011. nov. 15. 23:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igen, benti cicák, sőt, általában az ágyra is feljöhetnek, meg minden, ezért lenne sürgős. :S Te hogyan tudtad kiírtani mindenhonnan a bolhákat?
2011. nov. 16. 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Én egyből vittem orvoshoz,adott egy kis ampullát amit a füle mögé kellett raknom,1-2 nap s bolhák sehol.

Szóval mindenképpen állatorvoshoz vidd.

2011. nov. 18. 11:47
 9/10 anonim ***** válasza:
ilyen RAID spry-vel
2011. nov. 20. 10:42
 10/10 anonim válasza:
Bolhaírtó, bolhanyakörv. Ha bírja a vizet akkor használ a bolhaiirtó sampon is. Mondjuk gondolom nem "vízbarát", de nekünk volt egy cicánk aki 6 hetes korától imádott fürcsizni...
2012. márc. 16. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!