Miért nem iszik vizet a kiscicám?
Pár napja kaptam, kb. 5-6 hetes, nagyon jóétkű,látszólag egészséges kismacska,viszont vizet inni még nem láttam.
Ma picit hígabbat kakilt és gyakrabban,mint máskor,félek,nehogy valami baja legyen.
Túlaggódom?
köszönom,kissé megnyugodtam...
Rizset kapott ma reggel is, utána lett híg a széklete és ma legalabb 6-7 -szer kakilt ilyen hígat.Inkább emiatt aggódom.
Kb. 5 hetes. Csak rizset adok neki ma is, egy-két falatka konzervhusival.
Gondoltam arra is,hogy mivel eddig az anyja tején élt, és most egész új kajákat kap, amiatt indult meg a gyomrocskája.
Hát remélem,nincs baja...
Igen, lehet a hirtelen étrendváltozástól van hasmenése. Harald Wenzel - A macskák helyes táplálása című könyv ezt írja:
Heves hasmenés esetén a széklet majdnem teljesen folyékony, és adott esetben véres. Ilyenkor a cicát azonnal el kell vinni állatorvoshoz. Ha a széklete csak közepesen pépes, és a hasmenés épp csak elkezdődött, akkor speciális diétával megpróbálhatunk javulást elérni. Ha azonban két nap múlva sem tapasztalható változás, akkor a kezelést abba kell hagyni. Kétséges esetben mindig forduljunk állatorvoshoz.
Fontos: Ha a hasmenés elleni diéta csak ront a helyzeten, akkor rögtön abba kell hagyni.
A hasmenés kezelését 24 órás koplalással kell bevezetni, aztán pedig a következő diétát bevezetni:
Hozzávalók
-1 csésze búzacsíra
-1 csésze gomlyasajt
-1 keménytojás
-3 evőkanál kristálycukor
-2 evőkanál sörélesztő
-1 evőkanál kukoricacsíra-olaj
-1 evőkanál káliumklorid
-2 evőkanál foszforsavas takarmánymész (vagy darált tojáshéj)
Ehhez még annyit hozzáfűznék, hogy a hasmenés jelentős folyadékveszteséggel jár, és mivel írtad, hogy nem iszik a cica, ez veszélyes lehet. Ezért érdemes lenne figyelni, hogy a vizéből mennyi fogy. (Persze az étellel is felvesz folyadékot, de adott esetben ez nem épp kielégítő mennyiség.)
Húzd meg a nyakán/hátán a bőrt, és ha a bőr lassan húzódik vissza, az folyadékveszteségre utal.
Remélem tudtam segíteni, jobbulást a cicónak! :)
Nagyon köszönom a válaszokat!
A cicc rendesen pisil,pl.ma már 3x is láttam pisilni,de a híg széklete továbbra is megvan,bár kevesebbszer,mint tegnap.Tegnap kb. 7-8 szor kakilt,ma már jóval kevesebbszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!