Mit tegyek? Macskát szeretnék de kettő gondom is van (? )
első vagyok, én sajnos tapasztalatból írtam, hogy ösztönösen levadássza,a kis rágcsálókat. nálunk ez történt, mert nem voltunk elég óvatosak sajnos.
de azért horror nem lett, ki tudtuk szedni a hörit a karmai közül.
aztán eljándékoztuk egy macskamentes családnak, maradt a cica...:))
Kedves sólámpa!
Én 2. éve viszem le mindennap a cicót sétálni. Élvezem az emberek meglepődését, mikor felfedezik, hogy "jé ez egy macska, nem is kutya". Elég nagytermetű, nagyobb mint pl. egy palotapincsi. Egy, másfél órát kószálunk. Mikor megunja, elindul hazafelé. A kutyákkal is szuperül kijön, soha nem volt még atrocitás.Nyilván érzik a kutyák, hogy nem ideges tőlük, odajönnek, körbeszaglásszák egymást, ha szimpi neki a kutya, még oda is dörgölőzik a pofájukhoz. Egyébként mi is panelban élünk. És egyáltalán nem büdös, soha nem ment az alom mellé! Rendszeresen takarítom az almot, fertőtlenítem a dobozt. Ugye, Neked soha nem volt macskád?
Nekem is nagyon ellenezte anyum a cicát és ő is azt hitte, hogy nem fogom megfelelően gondozni. Félt, hogy kárt tesz a bútorokban, növényekben és hogy minden csupa szőr lesz tőle. Egy nap aztán mégis rá tudtam beszélni.. hazahoztam a cicát és néhány nap alatt nagyon megszerette:) bár mondjuk minden macskának más a természete, lehet nekünk szerencsénk volt..de van 2 komoly kaparófája(amit már kezd felfedezni..és le lehet vágni a karmait) macskafű(ami egy ilyen fűkeverék, amit rágcsálhat és akkor nem a szobanövényeket fogja:D és ráadásul segít az emésztésben,ami fontos a hosszúszőrű macseszoknak, mert tisztálkodás közben sok szőr jut a gyomrába) és naponta minimum egyszer kifésülöm a szőrét, így nem lesz minden csupa szőr és nem fog fuldokolni tőle.. Nekem mondjuk perzsa cicám van és a nap nagy részében leginkább csak pihenget valahol:D szóval nem sok gondunk van vele és nagyon szeretjük:) a höriket pedig tartsd fedett helyen, ahol még ha akarná sem tudná bántani őket, de ha szerencséd van nem fog foglalkozni velük..
Sok sikert!:)
(jah és a macskaalom.. a macskák általában beássák a cuccot és ha egészséges a cica(nem megy a hasa) egy 390ft/5kg biolux macskaalom tökéletesen megfelel minden szempontból.)
sólámpa olyan okos vagy ,hogy az már fáj.:) Nekem 6(!) éve van cicám és panelben lakom. Használja az almot , amúgy rá kell szoktatni és használni fogja, a macska inkább legyen emeletes házban ,mint hogy kint ahol veszély fenyegeti.
A kérdésre válaszolva: Unokatestvéreméknek van hörcsögük és macskájuk is , először a cicát nagyon érdekelte ,egyszer már majdnem sikerült neki becserkészni ,de rászóltak ,hogy nem szabad ,és lassan megtanulta ,hogy tényleg nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!