Minden macskatartó törvényt szeg?
Felénk rengeteg a macska, és sajnos néha bejut egy-egy macska a kiscsibékhez vagy kisnyulakhoz, és ilyenkor meg szokott ölni egyet-kettőt. (T.i. a szomszéd macskája miatt nem ítélem ketrecfogságra az állataimat.)
Viszont az állattartásra vonatkozó rendelet egy része így hangzik:
1) Állatot tartani oly módon lehet, hogy az közterületre kijutni, vagy más ingatlanára átjutni ne tudjon.
(2) Az állattartó a tartással anyagi kárt senkinek nem okozhat, az okozott kárért felelősséggel tartozik.
Ennek értelmében tulajdonképpen szinte minden macskást fel lehetne jelenteni. De amikor szóltam érte, hogy a macska átjár, és ezzel nekem kárt okoz, akkor csak röhögött. Most miért nem lehet úgy tartani kertes háznál a macskát, hogy ne kockáztassák a macska életét, és nekem ne okozzanak kellemetlenséget, kárt?
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:26
Pesten nem csoda, a nagy városokba a rókák meg a medvék is bejárnak fényes nappal is akár, kukázni meg minden. A nagy városok közelében nem csak az emberek viselkedészavarosak. =D
Amúgy nem macskafogás céljából van nyilván a kutyám, és én is csak "önzésből" tartom őt. Viszont megőrülök attól, hogy errefelé a vaddisznót azonnal lemészárolják, ha beleeszik a kukoricába, de ha a macskát, kóbor kutyát kilövi a vadász, akkor a vadász egy fú-de-mekkora szemétláda. Meg... a hasonló esetek miatt is tele van a hócipőm az ilyen önző, buta emberekkel.
Elmondom neked, hogy minden olyan ember egy szemétláda, aki akármilyen állatot lelő!
Az állatok ártatlanok, ők ösztönösen élnek, nem gonoszságból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!