Mi a válasz ezekre a kérdésekre?
Melyik fát kaparják a cicák?
Melyik a kedvenc játékuk?
Kedvenc húsok?
Milyen oltást és milyen korba kell neki különböző oltásokat adni?
Hogyan lehet magadhoz szoktatni egy kiscicát?
A tesókat el kell választani? Ha igen mikor?
Előre is köszönöm!
1., 2., 3., :Minden cicánál különböző.
4.: Kérdezz egy szakorvost!
5.:(ez egy hosszú folyamat) Nevezz ki a kiscicának egy szobát, mondjuk pl.: a fürdőszobát v. a hálószobát. Rakj ki neki egy tálba kaját (amit szeret), és te menj a szoba másik felébe majd várd meg amíg megeszi, és minden etetés alkalmával menj egyre közelebb hozzá! AZ aaz egy, amivel meg tudod szelidíteni az az ennivaló!! :))
6.: Nem nem kell kivéve ha fiú és lány. Hogy ne legyen beltenyészet.
1-3. saját tapasztalatok
1. Nálunk a körtefa törzse a kedvence. :)
2. Szivacslabda, mert kedvére gurigathatja és ha olyan kedve van akkor az első két mancsával megfogja a hátsókkal pedig rugdossa. Hasznos, hogy beleakasztja a körmét. Nálunk nem jött be a ping-pong labda.
3.Csirkemellből töménytelen mennyiséget képes megenni. De a hal amitől egy kicsi húzódzkodik.
4. (féregtelenítve vettük) 3 hónap után a rendes oltás + féregtelenítés, 1 hónappal később ugyanezt megismételni (mi még veszettség ellenit is kértünk, mert szeret a szabadban egy-két órát kint tölteni), majd félévente meg kell ismételni a féregtelenítést, de ezt lehet házilag.. nem szükséges hozzá állatorvos, majd évente a rendes oltást meg kell ismételni-e az állatorvosnak.. (1 oltás kb. 3000 ft,-)
-ehhez még csak annyit tennék hozzá, hogy nekünk a füle atkás volt.. erről nem mi tettünk hanem más macskáktól kapta el, mielőtt hozzánk került volna.. erre azért nem árt odafigyelni (ismertető jegyei: a macska fülében fekete "zsírosodás figyelhető meg" amit nagyon kapar szegény )
5. Nálunk is a kaja a legmeggyőzőbb.. jutalomfalatok.. amikor kicsi volt mellettünk aludt.. mindenhova magammal engedtem.. és a legaranyosabb ma, hogy amikor hazaérek az iskolából szalad elém és amikor felveszem össze-vissza nyalogat(puszit ad a számra) .. habár én tényleg annyira szeretem, hogy nekem még a tányéromból is ehet.. ha nyújtom neki a villámat arról is leeszi.. :))
6. mi nagyon picin hoztuk el (2 hetes) és 3 tesója volt.. talán azért jobb h ilyen korán választjuk el őket, hogy sokkal jobban fog téged megszeretni mert te leszel az akinél a biztonságot érzi.. ( a biztonság tényleg nagyon fontos neki )
De azért konzultálj egy állatorvossal :)
Remélem segítettem valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!