Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan lehet macskát alomra...

Hogyan lehet macskát alomra illetve kaparófalra szoktatni, valamint arra, hogy ne jelöljön meg mindent a pisijével?

Figyelt kérdés
2011. szept. 28. 20:07
 1/10 anonim ***** válasza:

Jelölés ellen nem tudsz mit tenni. Bár, azt inkább a kandúrok csinálják és heréléssel megoldható.

Az alomra szinte maguktól rászoknak, csak párszor tedd bele, esetleg kaparj a mancsával párat. A kaparófával az a helyzet, hogy ha úgy tartja a kedve használja, ha nem, akkor nem. Próbáld odatenni és a mancsával szintén kaparó mozdulatokat végezni, hátha rájön mit akarsz tőle :D

2011. szept. 28. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Ivartalanitott cica nem jelol!

Az alom a legegyszerubb. A cicak gyorsan tanulnak. Legyen mindig szem elott az alom, es probald meg tetten erni, es gyorsan alomra tenni. Nagydolognal ez konnyebb :P

Kaparofara mi ugy szoktattuk, es azota is csak azt kaparassza, hogy madzaggal, vagy muegerrel a kaparofa kornyeken jatszottunk vele. Ugye a cica szereti azt a jatekot, ahol kergetni kell valamit. A kaparofan jol beakadtak a kormei, es olyan elannal kaparta, hogy orom volt nezni!!!

Ezenkivul ha csak BENTI cica, akkor ajanlom, hogy vagd a kormeit is! De nagyon ovatosan!!! Nehyogy eleven reszbe vagj ;) Sok sikert!

2011. szept. 28. 20:38
 3/10 A kérdező kommentje:
csak azért szeretném ha rászokna a kaparófalra, mert inkább azt tépkedje, ne a bútorokat.
2011. szept. 28. 20:40
 4/10 A kérdező kommentje:
honnan látom, ha kis, vagy nagy dolga van?
2011. szept. 28. 20:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Pisinel is megprobalhatod, de hidd el neki sem jon hipp-hopp a nagydolog :))) Meg tenyleg az alomra szoktatas jon nekik a legkonnyebben. Talan azert, mert ha kint macsek volt is, akkor is szeretik elaskalni a ...

A kaparofa tenyleg nyero dolog!!! Jatsz vele sokat, ugy hogy a kaparofa legyen a "kozpontban".

2011. szept. 28. 20:54
 6/10 anonim ***** válasza:

Én most állok neki a kaparófakészítésnek (nyugi, mindennek utánajártam, hogy biztonságos legyen), egyedit szeretnék, kifejezetten a cicám igényeit, szokásait szem előtt tartva. De ha valamiért mégse érdekelné, én szerintem majd kipróbálom ezt:

[link]

Nem tudom valakinek van e tapasztalata ezzel kapcsolatban, de én kíváncsi lennék rá :)

2011. szept. 28. 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
most vettünk egy 5 hetes cicát mikor kipucsított nyávogott és egyenesen kinyújtotta a farkát beleraktam az alomtálba. elvégezte a dolgát és azóta nem is ürített máshova. nem volt szobatiszta mikor megvettük
2011. szept. 28. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia Rozi ;) Nem tudom ez milyen spray de azt gyanítom sima macskamenta- mert azt szeretik, de nem minden cica foglalkozik vele amúgy pl Godot le.ja Meg lehet próbálni de sztem rá fog startolni a cicád a kaparófára amit csinálsz
2011. szept. 30. 02:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Állítólag egyes cicák kifejezetten utálják a macskamentát.
2011. szept. 30. 12:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Ó, dehogynem jelöl az ivartalanított! A macskák sem egyformák, némely ivartalanítás után is megtartja ezt a jó szokását. Érdekelne, hogyan lehet lenevelni róla. Kinti-benti macska, ha kint jelöl, az nem érdekel, ha a szekrényt is össze szokta hugyozni.
2012. jún. 29. 08:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!