Hogyan lehet macskát alomra illetve kaparófalra szoktatni, valamint arra, hogy ne jelöljön meg mindent a pisijével?
Jelölés ellen nem tudsz mit tenni. Bár, azt inkább a kandúrok csinálják és heréléssel megoldható.
Az alomra szinte maguktól rászoknak, csak párszor tedd bele, esetleg kaparj a mancsával párat. A kaparófával az a helyzet, hogy ha úgy tartja a kedve használja, ha nem, akkor nem. Próbáld odatenni és a mancsával szintén kaparó mozdulatokat végezni, hátha rájön mit akarsz tőle :D
Ivartalanitott cica nem jelol!
Az alom a legegyszerubb. A cicak gyorsan tanulnak. Legyen mindig szem elott az alom, es probald meg tetten erni, es gyorsan alomra tenni. Nagydolognal ez konnyebb :P
Kaparofara mi ugy szoktattuk, es azota is csak azt kaparassza, hogy madzaggal, vagy muegerrel a kaparofa kornyeken jatszottunk vele. Ugye a cica szereti azt a jatekot, ahol kergetni kell valamit. A kaparofan jol beakadtak a kormei, es olyan elannal kaparta, hogy orom volt nezni!!!
Ezenkivul ha csak BENTI cica, akkor ajanlom, hogy vagd a kormeit is! De nagyon ovatosan!!! Nehyogy eleven reszbe vagj ;) Sok sikert!
Pisinel is megprobalhatod, de hidd el neki sem jon hipp-hopp a nagydolog :))) Meg tenyleg az alomra szoktatas jon nekik a legkonnyebben. Talan azert, mert ha kint macsek volt is, akkor is szeretik elaskalni a ...
A kaparofa tenyleg nyero dolog!!! Jatsz vele sokat, ugy hogy a kaparofa legyen a "kozpontban".
Én most állok neki a kaparófakészítésnek (nyugi, mindennek utánajártam, hogy biztonságos legyen), egyedit szeretnék, kifejezetten a cicám igényeit, szokásait szem előtt tartva. De ha valamiért mégse érdekelné, én szerintem majd kipróbálom ezt:
Nem tudom valakinek van e tapasztalata ezzel kapcsolatban, de én kíváncsi lennék rá :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!