Megbetegedhetek más kerti cicáitól?
Földszinti lakásba lakunk, és a szemközti kertes ház 2 cicáját az egyik ex-lakó még kisebb -pár hónapos- korukban elkezdte odaszoktatni, azóta pedig elköltöztek , a cicusok maradtak és már a kertes ház 'gazdijának' is szóltunk, hogy átjárnak, és egyesek hiszik hogy jótékonykodnak és mindenféle 'nem nekik való szeméttel' etetik őket az udvaron... Azóta már a másik szomszéd ház macskái is odaszoktak, meg egy kóbor is...
Nos ez a 2 cica szokott kapni tőlem is enni, mert nagyon éhesek szoktak lenni, és az erkélyre esténként be is szoktak járni, de a házban meg már szóltak érte, hogy ne legyenek etetve. A kérdés tehát az, hogy mivel én nem tudom hogy ezek a cicusok be lettek-e oltva, meghogy mit és mennyit és hol esznek még, azt viszont igen
hogy naponta megkapják a tejbe áztatott vagy csak száraz kenyér adagjukat, meg 1x-1x 1-2 hetente az 5 napos büdös/romlásnak indult hús adagjukat, akkor én most veszélyben vagyok??
Mármint amiatt, hogy ezeket a sz.rokat biztos megrágcsálják, mert a többi macs+a kóbor cica is megy 'a vájuhoz' ha megjelenik az illető etető, és az általuk cicáknak szánk semmilyen táplálék felhalmozódása esetleg valamilyen következményekkel járhat rám nézve? Mert sem bélférget, sem semmilyen maradandó bajt nem akarok más hülyesége miatt!! Megjegyzem: öregek és nem lehet sem a jobb sem a bal féllel beszélni, én pedig félek hogy valamelyik cica esetleg otthagy valamit és én fogok utána megbetegedni...
Macskáról emberre nagyon kevés betegség terjed, és a veszettségen kívül egyik sem komoly!
Én azt mondom, hajtsd ki őket, mert az biztos h férgesek, hiszen kóbor cicák! 250 ft egy tabletta nem nagy cucc, te is nyugodtabb leszel. Ezen kívül max bőrgombát, v toxoplazmózist kaphatsz, amik nem túl súlyos dolgok, sőt toxoplazmózisod valószínű már volt is- több ember kapja meg nem jól átsütött hústól, mint macskától, és egy enyhe náthának tűnik az esetek 99%-ban
Hát nem valószínű:-), de így akkor picit azért nyugodtabb vagyok, hogy nem vagyok olyan nagy veszélyben, mint ahogy azt más helyeken leírták.
Köszi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!