Többmacskások! Nálatok milyen módon használják a cicák az almokat (ha több van)?
Szia!:)
Nekem két házicicám van, alomtestvérek.
Csak azért van 2 alom használatban, hogy elég legyen a hely.:)
Vegyesen használják mikor ki melyikbe mit...:D
Szia!
Nekünk 8 cicánk van. Anyáék laknak a ház alsó szintjén, mi a férjemmel és fiacskánkkal a tetőtérben. Az alsó szinten lévő 2 almot általában pisilésre használják, mert még a kertből is bejárnak és az esik először útba. Ezeket naponta többször is takarítani kell. A tetőtérben lévő 2 almot a nagydolgokra használják. Ezeket naponta 2-3 alkalommal takarítjuk. Az erkélyen lévő almot az a macsek használja, aki a szobánkba tölti az éjszakát. Főleg nyáron előfordul, hogy ezt napokig nem használja senki, mert inkább a kertben alszanak. :) A kertben is van 3 homokos doboz, ezeket vegyesen használják. Naponta egyszer takarítjuk.
Tapasztalat alapján vannak olyan cicáink, akik nem igazán szeretik egymást, ezek egymás után véletlenül sem használják ugyanazt az almot, ezért alakult ki a lennti-fennti szinten a 2-2 tálcás megoldás.
Köszönöm a válaszokat :)
Ez a 8 macskás nagyon érdekes, h ki mit használ, és ki után nem :) Nagy francok a macskák :D
Köszi a tippet az alom témában, azt esetleg megírnád még, h az az alom teljesen szagtalan-e és h meddig elég két cicónak? Köszönöm szépen! Mert én is szilika géleset használok és én is 6000-8000-et költök havonta de ez rengeteg!
Nálunk 3 cica van. Két 1 éves és egy 3 hónapos. Amíg csak kettő volt ők egy almot használtak (egyébként testvérek), a befogadott kicsi miatt kellett a másik. A nagyok szelektálnak, egyikbe nagy dolog, másikba kis dolog. A kicsi pedig abba, amelyik éppen közelebb van! :D Naponta 2-szer takarítom mind a kettőt. Nálunk a Claude alom vált be, Tescoban vesszük 899 Ft 10 liter, ami a 3 macsnak 1,5-2 hétig elég. Gyakran kell utántölteni, de csak azért mert extra nagy alomtálcáik vannak és így több kell bele, hogy kényelmesen el tudják kapargatni. Szaga egyáltalán nincs, nem porol, csak a színe fura, mert nem fehér, hanem már eleve barna.
Remélem segítettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!