Ártok vmit a cicusoknak, ha mindennap lelocsolom, lefröcskölöm, vagy jól átvizezem a bundájukat?
Figyelt kérdés
A nagy melegben szegénykék csak egész nap feküdni bírnak. Látom rajtuk, h mennyire szenvednek. Ilyenkor naponta egyszer jól átvizezem a bundájukat, amitől legalább egy rövid időre lehűlnek. Árthatok ezzel vmit neki? Úgy értem, h megfázhatnak vagy nem borul fel a bundájuk öntisztuló egyensúlya?2011. aug. 24. 20:23
1/8 anonim válasza:
Nem, én is minden nap áthúzom a kutyáim szőrét vizes kefével. Imádják, hűsíti őket.
2/8 anonim válasza:
Néha a nagy melegekben mi is bevizeztük egy kicsit a cicánk szőrét, hosszú szőrű volt. Kicsit felélénkült tőle, nem volt annyira levert. De azért nagyon ne áztasd át, nehogy megfázzon, meg azt nem is szeretik. Csak éppen egy kicsit.
3/8 anonim válasza:
Hát nem tudom, az én cicáim nem szeretik a vizet, biztos hülyét kapnának ha elkezdeném őket fröcskölgetni. Én úgy látom nincs bajuk a meleggel, elvannak (szobacicák panelban). De ha a tieid hagyják hogy bevizezd őket, nem futnak el, akkor szerintem baj nem lehet, de arra azért mindenképp figyelj, hogy ne hirtelen locsold le az egész macskát, hanem csak fokozatosan a lábaival kezdve, a fejüket pedig semmiképp se.
4/8 anonim válasza:
Jól is teszed szerintem :) Tény, hogy a macskák nem szeretik a vizet, de ha hőgutát kapnának az még rosszabb lenne. :) Ilyen időben nagyon meg sem fázhatnak, mert 30 fokban már szinte rögtön száradnak.
5/8 A kérdező kommentje:
A kisebb cicust épphogy csak benedvesítem, mert büntetésnek fogja fel a dolgot, és nagyon kétségbeesik, ha több víz kerül rá. A nagyobb viszont, bár reklamál, de nem menekül el, jól viseli.
2011. aug. 24. 20:34
6/8 anonim válasza:
ha nem nagyon tetszik a kicisnek, akkor az is elég lehet, ha a mancsait hűvös vízben áztatod, ott tudják a legtöbb hőt leadni
7/8 anonim válasza:
Én is vizezem őket a nagy ma már majdnem gutaütést kapott... Úgy lihegett mintha nem lenne holnap. A kicsi viszont nem igényli egyáltalán nem zavarja a hőség így őt csak vizes kézzel végigsimítottam!
8/8 A kérdező kommentje:
köszi, hasznosak voltak a válaszok, mennek a zöldek :D
2011. aug. 30. 22:38
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!