Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi történhetett a macskával?...

Mi történhetett a macskával? Egyik este nagyon ijesztően jött haza...

Figyelt kérdés

A szája olyan volt mintha az alsó le lett volna harapva, vérzett neki, a szeme becsipásodva, a fülei mintha lejjebb lennének és mintha a feje tetején kiállna egy csont amit eddig nem lehetett ennyire látni. Olyan volt mintha hörgött vagy mit csinált volna. Tiszta olyan mintha így lejjebb csúszott volna az egész feje. Gondoltam rá hogy lehet elütötték, vagy verekedett másik macskával. Nem tudom. Ivartalanítva van így nem kéne hogy annyira viaskodjon másik macskával, gondolom én.

Most már eltelt négy nap még meg van. Már nem hörög vagy mit csinál, nekem olyan mintha kezdene kikupálódni. Csak enni nem akar. Vizet issza tonna számra. Amikor iszik olyan sűrű takonyszerű nyál jön ki a szájából, de csak akkor. Mintha nem tudná lenyelni vagy nem tudom. Lehet megmérgezték? Így tisztul? Amúgy a viselkedése olyan mint eddig. Kicsit le van most fogyva hogy nem eszik, de úgy látom amúgy kezd gyógyulni. Ma már ivott egy kis tejet is. Ennek nagyon örültem.

Állatorvost nem tudunk hívni hozzá mert most annyira a padlón vagyunk anyagilag hogy örülünk ha enni tudunk mi is. De amúgy mennyi egy ilyen vizsgálat? Attól is félek hogy azt mondja az állatorvos hogy gyógyítható de sok sok pénzbe kerül és akkor mit csinálok? Honnan szedjek pénzt. Nagyon sajnálom szegényt!! De vigasztal hogy mostmár talán jobban van. Remélem erős lesz és meggyógyul.

Hozzá nem mertünk még nyúlni nehogy vmi más baja legyen és elkapjuk.

De ha javul akkor kesztyűbe majd megfogjuk és kimossuk a szemét, mert nagyon csipás, véresen csipás neki. De ma tisztább mint tegnap volt. Azért se mertünk idáig hozzányúlni nehogy veszett legyen v vmi, bár nem hiszem, hogy az, vagy hogy nehogy fájjon neki a seb és megharapjon, vagy karmoljon miatta minket.

Ha megmérgeznek egy macskát milyen tünetei vannak? Miért kell egy macskát megmérgezni?

Milyen vény nélküli gyógyszert lehet macskának adni? Vmi gyulladáscsökkentőt vagy fájdalomcsillapítót? Hogy tudnék még rajta segíteni? Itthoni technikával.

Amúgy kinti macska teljesen.

2009. ápr. 4. 14:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
most már nem kell a kérdezőt fikázni, a cica hála Istennek el lett szakszerűen látva, minden bizonnyal rendbejön.
2009. ápr. 5. 16:34
 22/28 anonim ***** válasza:

ha nekem írtad, igen, ha a macska veszett azonnal el kell pusztítani. az a nem normális, aki ül áfelette még pár napot sajnálkozva (mondom: HA VESZETT), mert könnyen kerülhet az ő életébe is, és még azokéba akik a közelben vannak - ha nem érted miért, keress rá a veszettség vírusára. a legborzasztóbb betegség. ahogy előttem is írták, halálozási arány 100 %.

de szerencsére ezek szerint nem veszett. mellesleg ha az lett volna, akkor valszeg a környéken lakó többi háziállatot is azonnal megvizsgálták volna, a veszettséget nem szabad terjedni hagyni.

2009. ápr. 5. 17:16
 23/28 anonim ***** válasza:
Volt már dolgom veszett macskával és nem lelőtték, hanem elaltatták. tudod, intelligens emberek így szokták... Az állatkínzók lövöldöznek, nem az értelmes emberek, akár veszett a macska,akár más halálos baja van.
2009. ápr. 5. 17:45
 24/28 anonim válasza:
Így igaz a normális emberek elviszik állatorvoshoz és elaltatják. Nálunk is a házba volt veszett cica. A ház egy-két lakója összefogott és elvitték a cicust elaltatni pedig ennyi erővel agyon is üthették volna vagy bármi hiszen senkihez sem tartozott a cica.
2009. ápr. 8. 23:30
 25/28 A kérdező kommentje:

Na hát a mai napon sajnos meghalt a cica sok-sok szenvedés után. Pedig tegnap már kezdett tejet is iszogatni, de még mindig vizet kívánta inkább.

Nagyon szomorú vagyok!!! Annyira szerettem, annyira okos volt! Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2009. ápr. 11. 22:04
 26/28 anonim válasza:
100%
Gondolom minden válaszoló nevében mondhatom,hogy nagyon sajnáljuk a cicádat!
2009. ápr. 12. 23:29
 27/28 anonim ***** válasza:
Hidd el nem a te hibád... Nekünk is van nyulunk... sajnos nek diónyi csomó van a nyaka alatt... de nem tudjuk dokihoz vinni, csak ha anyunak megjön a fizuja. Sajnálom... hiddel nagyon sok helyen, apróhirdetésben is van hogy cicák ajándékba elvihetők... Szerintem érdemes lenne.. 1 aranyos kis pindúr.. amimég picike... :D segít sokat :D sajnálom sajnálom :'(
2010. jún. 29. 19:20
 28/28 anonim ***** válasza:

Hát ez egy nagyon régi kérdés, de szeretném leírni a véleményem, hátha olvassák még mások is.

Nekem is nagyon furcsa, hogy ha valaki látja, hogy mennyire súlyos állapotban van a cica, nem próbál meg mindent, hogy segítsen rajta. Én pénz nélkül is elindulnék vele azonnal állatorvoshoz.

Aki állatot tart, igenis készüljön fel arra, hogy vannak/lesznek kiadásai. Aki ezt nem tudja bevállalni, ne tartson állatot.

Képtelen vagyok felfogni, hogy egy olyan ember, aki azt állítja magáról, hogy mennyire szereti az állatot, képes végignézni napokon keresztül a szenvedését, és a végén a halálát. Hiszen több nap eltelt, mire egyáltalán segítséget kapott az állatt. És abban sem volt sok köszönet. Valószínűnek tartom, hogy ha időben szakszerű segítséget kap (rendelőben) még ma is élne. Ehelyett a beteg szenvedő macska napokig küzdött egymaga, mert még a közelébe sem mertek menni, hogy kicsit megsimogassák (szakszerűen ellátva, már régen tudni lehetett volna, hogy mit lehet és mit nem.) Egy beteg macska táplálása, iszonyú fontos, ebbe nem tartozik bele a ledobtam neki egy kis kaját.

Nagyon sajnálom szegény cicát, hogy az utolsó nem kevés, iszonyú szenvedéssel telt napjaiban egyedül maradt, az emberi ostobaság miatt.

2015. aug. 5. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!