Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi történhetett a macskával?...

Mi történhetett a macskával? Egyik este nagyon ijesztően jött haza...

Figyelt kérdés

A szája olyan volt mintha az alsó le lett volna harapva, vérzett neki, a szeme becsipásodva, a fülei mintha lejjebb lennének és mintha a feje tetején kiállna egy csont amit eddig nem lehetett ennyire látni. Olyan volt mintha hörgött vagy mit csinált volna. Tiszta olyan mintha így lejjebb csúszott volna az egész feje. Gondoltam rá hogy lehet elütötték, vagy verekedett másik macskával. Nem tudom. Ivartalanítva van így nem kéne hogy annyira viaskodjon másik macskával, gondolom én.

Most már eltelt négy nap még meg van. Már nem hörög vagy mit csinál, nekem olyan mintha kezdene kikupálódni. Csak enni nem akar. Vizet issza tonna számra. Amikor iszik olyan sűrű takonyszerű nyál jön ki a szájából, de csak akkor. Mintha nem tudná lenyelni vagy nem tudom. Lehet megmérgezték? Így tisztul? Amúgy a viselkedése olyan mint eddig. Kicsit le van most fogyva hogy nem eszik, de úgy látom amúgy kezd gyógyulni. Ma már ivott egy kis tejet is. Ennek nagyon örültem.

Állatorvost nem tudunk hívni hozzá mert most annyira a padlón vagyunk anyagilag hogy örülünk ha enni tudunk mi is. De amúgy mennyi egy ilyen vizsgálat? Attól is félek hogy azt mondja az állatorvos hogy gyógyítható de sok sok pénzbe kerül és akkor mit csinálok? Honnan szedjek pénzt. Nagyon sajnálom szegényt!! De vigasztal hogy mostmár talán jobban van. Remélem erős lesz és meggyógyul.

Hozzá nem mertünk még nyúlni nehogy vmi más baja legyen és elkapjuk.

De ha javul akkor kesztyűbe majd megfogjuk és kimossuk a szemét, mert nagyon csipás, véresen csipás neki. De ma tisztább mint tegnap volt. Azért se mertünk idáig hozzányúlni nehogy veszett legyen v vmi, bár nem hiszem, hogy az, vagy hogy nehogy fájjon neki a seb és megharapjon, vagy karmoljon miatta minket.

Ha megmérgeznek egy macskát milyen tünetei vannak? Miért kell egy macskát megmérgezni?

Milyen vény nélküli gyógyszert lehet macskának adni? Vmi gyulladáscsökkentőt vagy fájdalomcsillapítót? Hogy tudnék még rajta segíteni? Itthoni technikával.

Amúgy kinti macska teljesen.

2009. ápr. 4. 14:42
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
77%

Én nem szeretnélek elkeseríteni, de sztem a cica megveszett. erre utal, hogy túlzottan is kívánja a vizet, és hogy nyáladzik. feltételezem, hogy nem oltattátok be korábban. eszedbe ne jusson neki semmiféle humán gyógyszert adni, mert abba belepusztulhat. otthoni technikával semmire nem mész.

én a helyedben biztosan elvinném állatdokihoz, és megmondod neki, hogy részletekben tudnád fizetni a kezelési költségeket. az állatorvosok megértő, jó emberek, nem olyan pénzhajhászok, mint az emberorvosok.

tényleg vidd el, lehet, hogy még meg tudják menteni.

2009. ápr. 4. 14:52
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
te sehogy sem tudsz neki segíteni, mivel azt sem tudod, mi baja. az állattartás időnként kiadással jár, és én is azt gondolom, hogy ha nincs erre fedezet, elég nagy felelőtlenség háziállatot tartani.
2009. ápr. 4. 14:53
 3/28 anonim ***** válasza:
79%

apropó: ha veszett, éleveszélyes rátok nézve. akkor azonnal el kell altatni, a veszettség nem gyógyítható, akkor belehalhatsz, ha meghal. nagyon csúnya halál, és sok szenvedéssel jár a macskának is.

a veszett állatok azonban megvadulnak, megzavarodnak, és a tünetek fokozatosan alakulnak ki, nem egyik pillanatról a másikra. be van oltva ellene?

[link]

[link]

ne felejtsd, ha mégis veszett, bármelyikőtöket akármikor megtámadhatja, és akkor nektek is kampó.

2009. ápr. 4. 14:56
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal ki kell deríteni, hogy veszett-e, mert amennyiben igen, nektek is haladéktalanul orvoshoz kell fordulni, hogy még időben megkaphassátok a veszettség ellenszérumát. a veszettség ugyanis egy viszonylag könnyen fertőző betegség!!! minden perc számít, igyekezzetek!
2009. ápr. 4. 15:01
 5/28 anonim ***** válasza:
69%
Kérdés: be volt oltva a cica veszettség ellen? Ezt fontos lenne tudni! Sajnos én már túlestem egy veszettséges balhén, nagyon jártas vagyok a témában. Én így látatlanban azt mondanám, hogy megmarta valami (róka, másik macska), attól vannak a sebei, és sajnos vannak veszettségre utaló jelek is. :( Hogy nem tud nyelni, hörög, ez a veszettséggel járó görcsöktől van. Figyeld a szemét, ha kancsal (megszűnik a konvergens látás), vizet iszik, rohangál, bevadul, akkor szinte biztos, hogy veszett. Menjetek el SÜRGŐSEN a helyi állategészségügyi intézethez, és mondjátok el a problémát, tüneteket, és azt is, hogy nem tudjátok állatorvoshoz vinni, de úgy gondoljátok, veszélyes lehet. Ki fognak küldeni egy állatorvost, ezt ők is nagyon komolyan kezelik. Vegyétek ti is nagyon komolyan, itt már nemcsak szegény cicáról van szó, hanem a saját életetkről is! A veszettség gyógyíthatatlan, és embernél 8 hónapig is lappanghat! Szörnyű kínokkal jár, és 100% a halálozási arány.
2009. ápr. 4. 15:38
 6/28 anonim ***** válasza:
83%
A veszettség lehetősége fennt áll de szerintem ez a legvalószínűtlenebb dolog.Leginkább mivel mindig falun laqktam és van hasonló tapasztalatom szerintem lehet h mérgezett egeret evett, vagy patkányt fogott és megette a fejét emi köztudott h mérgező.De ezek ellenére akármennyire is nincs pénzetek a saját biztoságotok érdekében MEG KELL vizsgáltatni a cicát,mert emberre halálos a veszettség.Amennyiben kiderül h a cica veszett akkor kezelésnek vesznek alá benneteket ami nem kellemes sőt mondhatnám h fájdalmas,de az életeteket megmentheti.
2009. ápr. 4. 15:39
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Vigyétek orvoshoz. Mondjátok meg, hogy majd jövő hónapban fizettek. Az én orvosomhoz is szoktak hozni állotakat, mindíg ellátja őket, akkor is, ha nem tudnak fizetni.

Ne hagyjátok szenvedni.

Gyógyszert ne adjatok neki, mert csak rontotok az állapotán.

2009. ápr. 4. 16:09
 8/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Hívunk vmi orvost! Bár így is akartam!

A viselkedése amúgy ugyanolyan. Semmi agresszió, nagyon nyugodt, de úgy ahogy szokott lenni.

2009. ápr. 4. 16:09
 9/28 anonim ***** válasza:

Abszolút verekedésnek tűnik.

Hörögni azért is höröghet, mert összeesett a tüdeje, vagy mert valami légcsősérülése van - verekedésnél erre is mennek ugyebár.

Semmi gyulladáscsökkentőt vagy fájd.csill-t nem tudsz neki adni, mert míg a kutya elviseli az algopirynt pl., a macska belepusztulhat.

Ha kezelni akarjátok, a nyaka mögötti bőrt fogjátok meg, úgy nem tud karmolni ( bár vannak tehetséges darabok).

Állatorvostól valóban próbálj meg részletfizetést kérni, hátha, esetleg keresd meg valamelyik nagyobb állatvédő szervezetet, azoknak lehet erre pénze, hogy finanszírozza ezt Neked - ill. az állatnak.

Sok sikert!

2009. ápr. 4. 16:56
 10/28 A kérdező kommentje:

Remélem nem lesz baj, mert most itt nagyon megijesztettetek!

Amúgy felhívtuk az állatorvosi ügyeletet és elmondta a párom, hogy mi a helyzet, meg hogy félünk nehogy veszett legyen. Azt mondta az orvos hogy holnap vagy holnapután kijön ha erre jár. Szóval nagyon komolyan vette!

De amúgy én úgy gondolom nem veszett! Van olyan tünet, de sok minden ellene szól!

Nekem is inkább verekedésnek tűnt, mert az egész arca el volt deformálódva mikor egyik este hazajött! Meg olyan most mintha javulna neki!

Amúgy van hogy elmegy itthonról és visszajön, iszik vizet, nyávog néha ahogy szokott, bebújik a dobozába és olyan mintha aludna. Már azt hittük hogy vége, nincs ereje és annyi. De amikor kijön látszik rajta hogy van ereje.

A nyála nem folyik folyamatosan, hanem amikor issza a vizet utána. Mintha tisztulna. Aztán alábbhagy neki.

Ma már két korty tejet is ivott.

A kaját is látom rajta hogy kívánja, mert mikor vittem ki neki valamit felnézett, reagált, de mikor elédobtam, megszagolta és nem ette meg. Tehát én úgy veszem ki hogy éhes, csak vmi fáj neki azért nem eszi meg.

A veszettségnél meg étvágytalanság, és a víz nem kívánása van tünetként. Ehelyett ő issza, issza a vizet. Többször is egy nap.

A mamám azt mondta így telefonon keresztül hogy lehet megmérgezték. Meg hogy a vizet azért issza mert belső láza van.

Kifeküdt ma is napozni, nyugodtan ahogy szokott. Remélem tényleg nem veszettség, mert akkor nekünk annyi.

Bár hozzá nem nyúltunk, tartottuk a távolságot amennyire lehetett. Külön dobozkában adtuk neki a vizet, amibe beleivott vagy akár fennállt hogy hozzáérhetett ahhoz nem is nyúltunk. Ha látjuk hogy gyógyul megy ki minden a kukába, vagy égetni inkább.

Na hát mindegy, remélem jön holnap az orvos és akkor megtudjuk. És remélem hogy azt tudjuk meg hogy ez más és hogy meg fog gyógyulni.

2009. ápr. 4. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!