Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi történhetett a macskával?...

Mi történhetett a macskával? Egyik este nagyon ijesztően jött haza...

Figyelt kérdés

A szája olyan volt mintha az alsó le lett volna harapva, vérzett neki, a szeme becsipásodva, a fülei mintha lejjebb lennének és mintha a feje tetején kiállna egy csont amit eddig nem lehetett ennyire látni. Olyan volt mintha hörgött vagy mit csinált volna. Tiszta olyan mintha így lejjebb csúszott volna az egész feje. Gondoltam rá hogy lehet elütötték, vagy verekedett másik macskával. Nem tudom. Ivartalanítva van így nem kéne hogy annyira viaskodjon másik macskával, gondolom én.

Most már eltelt négy nap még meg van. Már nem hörög vagy mit csinál, nekem olyan mintha kezdene kikupálódni. Csak enni nem akar. Vizet issza tonna számra. Amikor iszik olyan sűrű takonyszerű nyál jön ki a szájából, de csak akkor. Mintha nem tudná lenyelni vagy nem tudom. Lehet megmérgezték? Így tisztul? Amúgy a viselkedése olyan mint eddig. Kicsit le van most fogyva hogy nem eszik, de úgy látom amúgy kezd gyógyulni. Ma már ivott egy kis tejet is. Ennek nagyon örültem.

Állatorvost nem tudunk hívni hozzá mert most annyira a padlón vagyunk anyagilag hogy örülünk ha enni tudunk mi is. De amúgy mennyi egy ilyen vizsgálat? Attól is félek hogy azt mondja az állatorvos hogy gyógyítható de sok sok pénzbe kerül és akkor mit csinálok? Honnan szedjek pénzt. Nagyon sajnálom szegényt!! De vigasztal hogy mostmár talán jobban van. Remélem erős lesz és meggyógyul.

Hozzá nem mertünk még nyúlni nehogy vmi más baja legyen és elkapjuk.

De ha javul akkor kesztyűbe majd megfogjuk és kimossuk a szemét, mert nagyon csipás, véresen csipás neki. De ma tisztább mint tegnap volt. Azért se mertünk idáig hozzányúlni nehogy veszett legyen v vmi, bár nem hiszem, hogy az, vagy hogy nehogy fájjon neki a seb és megharapjon, vagy karmoljon miatta minket.

Ha megmérgeznek egy macskát milyen tünetei vannak? Miért kell egy macskát megmérgezni?

Milyen vény nélküli gyógyszert lehet macskának adni? Vmi gyulladáscsökkentőt vagy fájdalomcsillapítót? Hogy tudnék még rajta segíteni? Itthoni technikával.

Amúgy kinti macska teljesen.

2009. ápr. 4. 14:42
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálnám ezt a cicát, mert nagyon értelmes jószág. A volt lakótól örököltük őt és még kettőt. Ha elmegyünk sétálni ide a környékre jönnek velünk, pláne este, vagy ha voltunk valahol és jövünk haza jönnek elénk. Vagy a kapuba várnak. A néni akié voltak külföldre költözött és nem tudta magával vinni őket, bár lehet ha máshova sem tudtak volna megszokni, mert csak ez a ház nekik az otthon. Kérdezte tőlünk hogy megtartjuk őket vagy elaltatja, de mi megtartottuk. Nem bántuk meg! Nagyon sok örömöt okoztak nekünk ezek a macsekok! Ez a beteg macska is. Én mikor megláttam nagyon megsirattam.

Beszélgettem neki és nyávogott vissza, figyelt rám. Olyan jó lenne ha tudnának ilyenkor beszélni és elmondani hogy mi történt velük.

2009. ápr. 4. 19:14
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, nem egyszerűen megijeszteni akartunk, de amíg nem zárhatod ki ezt a lehetőséget, a lehető legokosabban kell cselekedni. Jó gazdik vagytok, remélem, nem lesz baja a cicusnak! Jobbulást neki! :)
2009. ápr. 4. 22:57
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is remélem, hogy nem lesz semmi komoly baj, és a macska meggyógyul. majd írd meg légyszi mi lett!
2009. ápr. 4. 23:02
 14/28 anonim ***** válasza:

Holnap vagy holnapután arra jár a doki? Hát, ezt aztán "nagyon" komolyan vette...

Imádom a cicákat és remélem, hogy a tiéd meggyógyul, de ha esetleg tényleg veszett és véletlenül megharap titeket, akkor ahogy a mi állatorvosunk mondta: "Két hét...".

2009. ápr. 4. 23:07
 15/28 anonim ***** válasza:

majd írd meg, mi történt. remélem nem veszett. én linkeltem be a veszettségről két oldalt, de azt javaslom, keress te is rá.ha veszett, el kell különíteni, olyan helyre, ahonnan nem tud kijönni.

ha veszett, felejtsd el a régi cicádat, ő már nem az. és nem sajnáld elkülöníteni, ha agresszívvá válik. a veszett macska, úgy olvastam, fejre támad, és onnan nagyon hamar eljut az agyba a vírus.

és akkor tényleg két hét. vagy még kevesebb.

2009. ápr. 5. 01:41
 16/28 anonim ***** válasza:
28%
ja, és sajna azt is hozzá kell tenni, hogy ha a legcsekélyebb gyanúja felmerül, hogy tényleg veszett, azonnal le kell lőni, el kell pusztítani. tényleg NAGYON veszélyes egy veszett állat. és tényleg ne gondolj arra, hogy eszes volt, ha megveszik, az elméje megbomlik, már nem ő az.
2009. ápr. 5. 01:50
 17/28 timido ***** válasza:
Én is remélem, hogy nem veszett! De fő a biztonság. Nekem kettő macskám volt, Kormi és Szofi. Kormi, aki megbetegedett, vagyis megmérgezték. :( Nagyon lusta volt, meg beesett a pofija, a szőre is csomós volt, meg ápolatlan. Sajnos nem élte túl. Szofinak pedig csak egyszerűen folyt a nyála, de makk egészséges volt, kiscicája is született ( aki még a mai napig él, pedig ez már 2004-ben volt! ) Minden jót a cicusodnak! :) Nem feltétlenül veszettség, lehet hogy csak megsérült, aztán nagyon fáj neki. De az állatdoki, tudja majd mi a baja.
2009. ápr. 5. 11:19
 18/28 A kérdező kommentje:

Na volt itt az állatorvos. Megnézte és szinte tutira mondta hogy elütötték valószínűleg, vagy vmi nagy nyomás érhette, mert az alsó álkapcsa el van deformálódva, egyik foga erre áll másik arra, meg el van deformálódva a feje valamennyire. Meg érezte hogy büdös és mondta hogy a veszett macska nem büdös. Úgyhogy veszettnek nem veszett!!! Hála Istennek! Bár én vhol éreztem hogy nem az! De örülök, hogy igazam lett! Adott neki vmi három napos gyulladáscsökkentő injekciót! Nem kért sokat! Nagyon normális volt!

Azt mondta hogy 7-10 napot adjunk még neki, ha azalatt kezd javulni akkor meg fog maradni. Most ha az injekció hat, azt mondta hogy valószínű elkezd majd eszegetni, először biztos majd teje, ha azt eszi akkor már jó lesz, mert annak azért van tápértéke. De mondta hogy ne nyúljunk hozzá még pár napig úgy ahogy tettük. Aztán ha esetleg lenne vmi szóljunk neki nyugodtan!

Azért írtam le részletesen hogy más is tanulhasson belőle ha ilyen történik. Bár remélem nem fog senki cicájánál! Köszönöm, hogy válaszoltatok és megértem hogy kicsit talán meg is ijesztettetek, mert lehetett volna rosszabb is. Így legalább kapott egy gyulladáscsökkentőt és hátha ez felgyorsítja neki a gyógyulási folyamatot.

Kidobtuk a dobozás, tálkákat mindent amihez hozzáért, pláne nyállal, vérrel. El fogjuk égetni. Kapott újakat így reméljük minden jó lesz. A szemét is majd ki fogom mosni kamillával, de várok még egy két napot, és akkor csak kesztyűvel, meg ha látom hogy javul. Nehogy aztán legyen vmi felülfertőzés, bár az injekció remélhetőleg ezt megakadályozza. Inni iszik, sokat is, úgyhogy remélem előbb utóbb tud és fog majd enni is, legalább míg meg nem gyógyul tejet legalább. A napokban a virslit, a konzervet sem ette meg, gondoltam hátha az puha és megkóstolja, de megszagolta és láttam rajta hogy megenné, de valamiért nem ette, elfordult szomorúan. Hát mindegy remélem rendbejön! Max akkor majd bébipapit eszik mindig csak maradjon életben és tudjon majd enni! Nagyon sajnálom szegényt!

Amúgy arra is gondoltam, hogy nem e kutya támadta meg, vagy nem e vki odacsapott neki lapáttal mert bement vki házába, ilyen kinti konyhájába, mert ugye hogy itt a jó idő és nyitva hagyják az ajtót, ő meg régen a régi tulajnál bent volt, de csak konyhában. De nálunk is volt hogy bejött, ment egy kört, aztán kizavartuk, illetve nem is kellett zavarni, szóltunk neki és nagy úriasan kiballagott. Hát ha ilyen van a dologban akkor nagyon szomorú vagyok ha ilyen emberek vannak. De az is lehet hogy tényleg autó volt, vagy kutya. Ezt már sajnos nem tudjuk meg! Jó lenne ha tudna szegénykém beszélni. Esküszöm ha vki direkt tette vele is ezt csinálnám, ha meg nem hát akkor meg úgysem tudnék mit tenni.

Na mindegy, gyógyuljon meg és jöjjön helyre! Köszönöm mindenkinek a válaszát!!! Majd írok még ha nem felejtem el, hogy meggyógyult e. Remélem majd ilyeneket írhatok pár hét múlva. Mégegyszer köszönöm mindenkinek!!!

2009. ápr. 5. 11:59
 19/28 anonim ***** válasza:
93%
LELŐNI???? TE NORMÁLIS VAGY???
2009. ápr. 5. 12:06
 20/28 anonim ***** válasza:
41%
Soha nem fogom megérteni, hogy ha valakinek a macskája ilyen állapotba jut, hogy lehet, hogy nem az a LEGELSŐ dolga, hogy rohan vele az állatorvoshoz?? Pláne ha mérgezésre gyanakszik, de legalábbis látszik, hogy nagyon komoly. Egy állattartótól ez iszonyatos felelőtlenség!
2009. ápr. 5. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!