Benti cica mellett érvek?
Hamarosan hazahozzuk a cicánkat, aki bent a házban fog élni. Anyósom a mellettünk lévő házban él és folyamatosan azt hallom tőle, hogy a macska csak az udvarra való, mert bent minden tiszta szőr lesz és a gyerekek is elkapnak majd valamilyen betegséget (2 lányom van, 2 és 7 évesek).
Szerintem már elég idősek ahhoz, hogy ne homokozzanak az alomtálcában és egy egészséges macskától kétlem, hogy bármilyen betegséget is elkapatnánk. A szőrre pedig megoldás a rendszeres fésülés és a porszívó.
Mégis folyamatosan próbálja megfúrni a tervemet és lebeszélni a férjemet, hogy megengedje.
Mit mondhatnék neki? Milyen érvek szólnak a benti cica mellett?
Benti cica mellett az az érv, hogy ha van egér a lakásban, akkor megfogja.
Egyébként viszont igaza van anyósodnak, nekünk benti cicánk van, és ez bizony azzal jár, hogy minden tiszta szőr. Fizikai képtelenség annyit takarítani, hogy ne legyen az, ráadásul a szőrszálak egy részét nem szedi fel a porszívó. Például ami a textilek szövetébe befúródott.
Már ott tartunk, hogy nem érdekel, a mosásban mindenre átmegy a cicaszőr, a fehérneműkről leszedegetjük, a többi mindegy.
Az alom megint csak olyan, hogy nem csak az alomtálcában van, hanem az egész fürdőben, mert kikaparja, pedig peremes tálcát vettünk, ráadásul a talpára is szokott ragadni alom, az teljesen esetleges, hol esik le róla, az előszobában vagy a hálóban.
Mindenesetre azt ajánlom, hogy csakis fedett alomtálcát vegyetek, az állítólag jó, a perem semmit nem ér. És higgyétek el, hogy az anyós nem beszél nagy hülyeséget, ugye mondanom sem kell, hogy a széthordott macskapisis alom még egészséges macska után is fertőző lehet?
Ha van rá lehetőségetek, tényleg inkább kinn tartsátok a cicát, vagy bejárósan, nem fog annyi koszt behozni, amennyivel komolyabb macera lenne, mint az alommal.
Tovább élnek a benti cicák, a kiskedvenc mindig ott van a közelünkben és nem kell aggódni, h hol lehet most. A kinti cicák bármikor elszökhetnek, elütheti egy autó, megbeteghet, megmérgezhetjék, netán más macskákkal verekszik vagy felcsinálják (bocs a szóért, de ez így van a nőstények esetén) Ugyanúgy tud mozogni, játszani egy benti macska, mint egy kinti, de az macskám nagyon lusta így szinte egész nap csak alszik. :) Sztem a gyerekek is jobban örülnek, ha bent van, hiszen tényleg bármikor simogathatják, játszhatnak vele :) Nekem már 11 éves benti cicám van és még soha nem kaptam tőle el semmilyen betegséget, sőt a család egyik tagja sem. :)
Remélem tudtam segíteni egy picit :)
17/L
Jelenleg nekem kinti-benti cicáim vannak és rettegek minden nap, hogy vajon vár-e ma is a kapuban, mint mindig?
Tegnap, hogy jött a vihar, bent altattam őket, télen is szívesen alszanak bent, de ilyenkor kikéretszkednek éjjelre:(
Gyerekkoromban 3 perzsamacskával nőttem fel a lakásban, az ágyban, sztalon, mindenhol járkáltak.
Soha semmi bajom nem volt, az öcsémnek sem, tudtam, hogy terhesen nem kell rettegnem a macska toxoplazmózistól és a mai napig nincs semmilyen allergiánk.
Azok a gyerekek közt,akik állatokkal nőnek fel, kevesebb allergiás lesz.
A szőr viszont tényleg igaz.
Utolsó hozzászólóhoz fűznék: Előtted lévő vagyok) igen, mi is felügyelettel vittük ki a cicákat, csak ezzel az a gond, hogy ha egyszer kiengeded, mindig ott fognak ülni az ajtó előtt és keservesen sírnak. Amikor nincs kedvünk kimenni vlük, ez nem nagy élmény:( Látni, ahogy szomorkodnak, szintén.
Persze, ha van gyerek, ki lehet adni nekik a feladatot-így jártam én is az Öcsémmel. Először élvezet volt, de egy idő után már nyűg egy gyereknek. A többiek is kint játszottak és én nem lehettem velük, mert őriznem kellett a macskákat.
Tehát következetesség kell mindenképp.
Szőr. Egy gyereknek nem tudod megtanítani, hogy ne hagyja elő a ruháit. Még egy férjnek sem:(
Ha agyon ütöm, ha szépen kérem, ha leíratom vele 100x,akkor is ott van szanaszét:(
Max., ha egyedül élsz, vagy egész nap pakolsz a családod után.
A másik, hogy én nem vágyom minden nap porszívózni.
Kinek mennyit ér meg a dolog.
Végezetül: mindezek ellenére bevállalnék a lakásba egy Brit cicát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!